Φουντώνει η μάχη για Ευρώπη και παραμονή

Φουντώνει η μάχη για Ευρώπη και παραμονή

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο λαμπερό κουτάκι του πρωταθλήματος έκλεισε οριστικά στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο εφτά στροφές πριν από το νήμα του τερματισμού. Ετσι όπως είχε ξεφύγει στη βαθμολογία, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη σε σημείο που να μην επηρεάζει παρά μόνο έμμεσα το ενδιαφέρον στις υπόλοιπες αγωνιστικές, όσο δηλαδή μπορεί να το πράξει με τη στάση της μια βαθμολογικά αδιάφορη ομάδα τα ανοικτά μέτωπα σε ένα πρωτάθλημα με πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Κι αν η μάχη του τίτλου είχε ουσιαστικά προ πολλού κριθεί, αυτή για τα δύο ή τρία (ανάλογα με το ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο) εισιτήρια για το Conference League που δίνει το πρωτάθλημα, έχει φουντώσει για τα καλά.  

Τέσσερις ομάδες είναι «στριμωγμένες» σε 5 βαθμούς κι έτσι όπως έρχονται απανωτά τα ντέρμπι σε κάθε αγωνιστική, ο βαθμολογικός πίνακας μοιάζει με κινούμενη άμμο… Βασικό ρόλο στον συνωστισμό έπαιξε η νίκη της ΑΕΚ με 3-1 επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη. Ηλθε μετά 4 σερί ήττες και δεν άφησε τους γηπεδούχους να της ξεφύγουν 9 βαθμούς και να «κλειδώσουν» την τετράδα. Ευκαιρία έχασε και ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1 στην Τρίπολη, το οποίο περιορίζει στο ελάχιστο τις ελπίδες του Αστέρα για το θαύμα και κρατά την ομάδα του Γκαρσία βουτηγμένη στην ανασφάλεια. Επειτα από αυτά τα δύο αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη στο Φάληρο για να περάσει τρίτος. Με την ήττα του επέστρεψε στην 5η θέση και είναι υποχρεωμένος να κυνηγά ξανά, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αρη στη Λεωφόρο. 

Στη μάχη των πλέι άουτ, η εντυπωσιακή Λαμία πέρασε χθες με 2-1 από τα Γιάννενα και απέκτησε «αέρα» 7+1 βαθμών από τη 13η Λάρισα, η οποία πέτυχε κι αυτή σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 στο Περιστέρι. Η Λαμία βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Μπρένερ στο 10΄, ο Τζανετόπουλος ισοφάρισε στο 47΄ και στο ίδιο λεπτό είχε μετά κεφαλιά στο δοκάρι της ομάδας του, με τον Ντέλετιτς να σημαδεύει κι αυτός το δοκάρι στο 73΄ αλλά να λυτρώνεται με το νικητήριο γκολ στο 82΄. Ουραγός είναι πλέον ο Παναιτωλικός μετά την ήττα του με 3-1 στον Βόλο, ενώ το 0-0 στο παιχνίδι Απόλλων – ΟΦΗ αποδείχθηκε βολικό και για τους δύο.  

• Στον Παναθηναϊκό, σε μαγνητική υποβλήθηκε ο Σένκεφελντ (ενοχλήσεις στον προσαγωγό) και εκτιμάται ότι δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα με τον Αρη. Αντίθετα, ο Νιάς (χτύπημα στον καρπό) δεν έχει κάτι ανησυχητικό και υπολογίζεται. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή