Ράλλυ Ακρόπολις: Εκκίνηση από τον Βράχο Ακρόπολης, με ειδικές στην Κορινθία και έδρα στη Λαμία 

Ράλλυ Ακρόπολις: Εκκίνηση από τον Βράχο Ακρόπολης, με ειδικές στην Κορινθία και έδρα στη Λαμία 

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα θα γίνει από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου το κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς το θρυλικό «Ράλλυ Ακρόπολις», το «Ράλλυ των Θεών», επέστρεψε στο πρόγραμμα του WRC. Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι μηχανές των πολλών ίππων θα ηχήσουν στη συνέχεια στην Πελοπόννησο, με ειδικές διαδρομές στην Κορινθία, και μέσω της Στερεάς Ελλάδας, οι οδηγοί θα κατευθυνθούν στη Λαμία, στην έδρα του αγώνα.

Η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC θα έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα, μέσα από την προβολή της σε παγκόσμιο επίπεδο, και στα τεράστια οφέλη της Ελλάδας σε αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση της οδικής ασφάλειας. Στη σημερινή σύσκεψη, κατά την οποία ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, συμμετείχαν οι Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού), Δημήτρης Φραγκάκης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ), Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής), Φάνη Σπανού (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας), Παναγιώτης Νίκας (Περιφερειάρχης Πελοποννήσου), Κώστας Μπακογιάννης (Δήμαρχος Αθηναίων), Ευθύμης Καραΐσκος (Δήμαρχο Λαμιέων), Γιώργος Γκιώνης (Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων).  

«Στον εθνικό μας αγώνα δεν χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Και, τέλος, θα βρεθούμε στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στη Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλλυ Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή