Φόρμουλα 1: δοκιμασία στην απαιτητική πίστα της Ιμολα

Φόρμουλα 1: δοκιμασία στην απαιτητική πίστα της Ιμολα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, με ένα εξαιρετικό γκραν πρι στο Μπαχρέιν, αρχίζει η ευρωπαϊκή σεζόν του μακροσκελέστερου (23 αγώνες) παγκόσμιου πρωταθλήματος στην ιστορία με την αυριανή κούρσα στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στο σιρκουί της Ιμολα, στην Εμίλια Ρομάνια.

Η στενή και ενίοτε… τρικυμιώδης πίστα δεν επιτρέπει συνήθως πολλές προσπεράσεις, κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, σε αντίθεση με το προηγούμενο γκραν πρι, στην έρημο του Μπαχρέιν. Εκεί ο Μαξ Φερστάπεν είχε την πόουλ ποζίσιον με τη Ρεντ Μπουλ, αλλά το σκηνικό άλλαξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χορταστικού αγώνα, με τον Ολλανδό να τερματίζει μερικά μόνο δευτερόλεπτα πίσω από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον με Μερσέντες.

Η Ρεντ Μπουλ γενικά θεωρείται οριακά καλύτερη φέτος σε σχέση με τη μόνιμη πια πρωταθλήτρια Μερσέντες, όσο κι αν ο Χάμιλτον κράτησε την πρωτιά στο Μπαχρέιν. Η Ιμολα θα κρίνει πολλά ως προς το αν ισχύει και στην πράξη η θεωρητική εκτίμηση περί μιας μικρής υπεροχής της Ρεντ Μπουλ, σε ένα γκραν πρι που απαιτεί ισορροπημένο συνδυασμό ταχύτητας και αξιοπιστίας από τα μονοθέσια. Προς το παρόν Μερσέντες και Ρεντ Μπουλ χρίζουν η μία την άλλη φαβορί, μάλλον για λόγους ψυχολογικούς.

Χθες, πάντως, στις δύο πρώτες δοκιμαστικές περιόδους του τριημέρου στην Ιταλία, η Μερσέντες φάνηκε να έχει και πάλι το πάνω χέρι, με τον Βαλτέρι Μπότας να τερματίζει πρώτος και στις δύο, με δεύτερο τον ομόσταβλο Χάμιλτον, την ώρα κατά την οποία ο Φερστάπεν έμενε τρίτος στις πρώτες δοκιμές και παρουσίασε πρόβλημα στο μονοθέσιο χάνοντας τις δεύτερες. Το πρωί σημειώθηκε και σύγκρουση των Σέρχιο Πέρες και Εστέμπαν Οκον, χωρίς πάντως να αντιμετωπίζουν κάποια ποινή σχετικά.

• Η Τουρκία αποκτά νέες πιθανότητες φιλοξενίας γκραν πρι φέτος, καθώς φέρεται να είναι το φαβορί να αντικαταστήσει το καναδικό γκραν πρι στις 13 Ιουνίου εάν οι Αρχές στο Μόντρεαλ επιμείνουν στην απόφασή τους να μη διεξαχθεί εκεί η κούρσα φέτος λόγω του κορωνοϊού. Η Τουρκία είναι πολύ κοντά στο Αζερμπαϊτζάν όπου θα έχει διεξαχθεί η προηγούμενη κούρσα, στις 6 Ιουνίου, και διατίθεται για έκτακτη ανάγκη όπως είχε συμβεί και το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή