Σούπερ Λιγκ 1: Η Λεωφόρος… της Ευρώπης

Σούπερ Λιγκ 1: Η Λεωφόρος… της Ευρώπης

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και τα τελευταία χρόνια ένα ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού συνήθως βάζει νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου, το αυριανό περνά σε δεύτερη μοίρα και σηκώνει λιγότερη σκόνη από τη συνηθισμένη. Η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό εφτά αγωνιστικές πριν από το τέλος, γέρνει μονόπλευρα τη ζυγαριά του βαθμολογικού ενδιαφέροντος σε μια μονομαχία που ούτως ή άλλως θα είχε περίπου τον ίδιο χαρακτήρα ακόμα κι αν ο τίτλος δεν είχε κριθεί, μιας και τις δύο ομάδες τις χωρίζουν 25 βαθμοί. Από εδώ και πέρα, κίνητρο για τους «ερυθρόλευκους» είναι κυρίως το γόητρο και οι ευκαιρίες που πιθανώς θα δώσει ο Μαρτίνς σε παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος, ώστε να μην έχει ανοικτή μόνο την πόρτα του Κυπέλλου.  

Κατά συνέπεια, το πιο λαμπερό παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 είναι το αυριανό του Παναθηναϊκού με τον Αρη στη Λεωφόρο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει 2η στη βαθμολογία έχοντας ένα προβάδισμα 5 βαθμών από τους «πράσινους» που επέστρεψαν στην 5η θέση μετά την ήττα τους από τον Ολυμπιακό. Αν νικήσει ο Αρης, ξεφεύγει με 8 βαθμούς και ουσιαστικά θα «κλειδώσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε, ειδικά αν δεν προκύψει κάποια μεγάλη ανατροπή στο Κύπελλο. Για να μη βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αυτό το ματς σαν τελικό. Αν δεν νικήσει, για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για Ευρώπη, θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία νίκη στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που ακολουθούν Τετάρτη-Κυριακή. Το πρόγραμμα των πλέι οφ κλείνει με τον αγώνα ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης, όπου οι γηπεδούχοι είναι ξεκάθαρο φαβορί. 

Στα πλέι άουτ, αδιάφορο βαθμολογικά είναι μόνο το παιχνίδι Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα. Για τον ουραγό Παναιτωλικό, η αναμέτρησή του με τον Απόλλωνα στο Αγρίνιο έχει χαρακτήρα τελικού, ενώ πολύ κρίσιμη είναι και για τη Λάρισα η εκτός έδρας μονομαχία της με τη Λαμία η οποία ξέφυγε βαθμολογικά με τη νίκη της στα Γιάννενα και δεν έχει πια μεγάλη πίεση. Φιλί της ζωής αναζητεί και ο ΟΦΗ, φιλοξενώντας στο Ηράκλειο τον Ατρόμητο. Αν νικήσει, κάνει άλμα για την παραμονή και βάζει σε περιπέτειες τους Περιστεριώτες, οι οποίοι εκεί που έμοιαζαν αδιάφοροι, θα αρχίσουν να ζουν με άγχος αν δεν βρουν σύντομα τη νίκη που θα εξασφαλίσει την παραμονή τους.     

Συνοπτικά, το πρόγραμμα: ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (4η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 15.00 ΟΦΗ –Ατρόμητος (NS1HD), 17.15: Παναιτωλικός – Απόλλων (NS1HD), 19.30: Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα (NS1HD), ΔΕΥΤΕΡΑ 19.30 Λαμία – Λάρισα (NS1HD). ΠΛΕΪ ΟΦ:  ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Παναθηναϊκός – Αρης (NS1HD), 17.15 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (NS2HD), 19.30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (NS1HD). 

Η βαθμολογία (3 αγώνες): ΠΛΕΪ ΟΦ: Ολυμπιακός  76, Αρης 54, ΠΑΟΚ 51, ΑΕΚ 51, Παναθηναϊκός 49, Αστέρας Τρίπολης 44, ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ:  Βόλος 38, ΠΑΣ Γιάννινα 34, Λαμία 30, Απόλλων 30, Ατρόμητος 29, ΟΦΗ 24, Λάρισα 23, Παναιτωλικός 21.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή