Αντεπίθεση των συλλόγων της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας με νομικές κινήσεις

Αντεπίθεση των συλλόγων της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας με νομικές κινήσεις

Οι χρηματαγορές καλωσόρισαν την αποσχιστική ανακοίνωση των συλλόγων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση κατά της UEFA πέρασαν το πρωί της Δευτέρας οι 12 σύλλογοι που βρίσκονται πίσω από σχέδιο για τη δημιουργία αποσχιστικής Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, απειλώντας τόσο την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία όσο και τη διεθνή (FIFA) με δικαστικές περιπέτειες.

Σε επιστολή που έφθασε στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον ομόλογό του της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, η εταιρία με την ονομασία European Super League Company SL καλεί τις δύο ομοσπονδίες σε συνομιλίες για την εκπλήρωση του πλάνου της για δημιουργία κλειστού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με απόσχιση από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο η επιστολή προσθέτει ότι, εφόσον οι ομοσπονδίες εφαρμόσουν τις απειλές περί απόλυτου αποκλεισμού από τις επίσημες διοργανώσεις των συλλόγων και των παικτών που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, οι πλούσιοι αυτοί σύλλογοι από την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία είναι έτοιμοι να καταθέσουν αγωγές στα δικαστήρια αιτούμενοι παχυλές αποζημιώσεις, που προφανώς οι ομοσπονδίες δε θα μπορούν να αντέξουν.

Σύμφωνα μάλιστα με την εγκυρότατη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe, σκοπός των 12 συλλόγων είναι η άμεση έναρξη της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας από τον Αύγουστο του 2021.

Καλωσόρισμα από τις χρηματαγορές

Το σχέδιο των 12, που απέρριψαν σύσσωμες οι ποδοσφαιρικές αρχές στην Ευρώπη, φαίνεται να ασπάζονται οι χρηματαγορές, καθώς όχι μόνο δεν φάνηκαν να ανησυχούν από τις απειλές αποκλεισμού της UEFA, αλλά και θεωρούν ότι έρχεται μεγάλη αύξηση εσόδων των συλλόγων.

Έτσι με το άνοιγμα των αγορών οι μετοχές των εισηγμένων Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κερδίζουν από 11% έως 12%.

Η δε αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan επιβεβαίωσε τη Δευτέρα στο πρακτορείο Reuters ότι βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο εδώ και μήνες για εξασφάλιση τεράστιου ποσού από χορηγίες και δικαιώματα για τη νέα διοργάνωση.

Υπόσχεση Τζόνσον

Την αποφασιστικότητά του για να σταματήσει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας εκδήλωσε εκ νέου τη Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, δηλώνοντας ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην προχωρήσει η πρωτοβουλία των 12 συλλόγων.

«Θα εξετάσουμε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε μαζί με τις ποδοσφαιρικές αρχές ώστε να βεβαιωθούμε ότι αυτό δε θα πραγματοποηιθεί με τον τρόπο που προτείνεται», είπε ο κ. Τζόνσον, προσθέτοντας ότι «δε νομίζω ότι πρόκειται για καλή είδηση ούτε για τους φιλάθλους ούτε για το ποδόσφαιρο στη χώρα».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή