Σούπερ Λιγκ 1: Μάχη τριών σώμα με σώμα

Σούπερ Λιγκ 1: Μάχη τριών σώμα με σώμα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο δοκάρια σε προσπάθειες του Ντέλετιτς (31΄, 45΄+2) και ένα μπαράζ χαμένων ευκαιριών, η Λαμία περισσότερο έχασε δύο βαθμούς παρά κέρδισε έναν στο εντός έδρας 0-0 με τη Λάρισα, για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ 1. 

Με την ισοπαλία αυτή η Λαμία διατηρεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα 7+1 βαθμών έναντι της Λάρισας και του Παναιτωλικού και πιθανώς θα σωθεί ακόμα και αν δεν πάρει ούτε βαθμό στη συνέχεια, μιας και στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές οι ανταγωνιστές της έχουν μεταξύ τους παιχνίδια και κάποιοι θα έχουν απώλειες. 

Το γκολ-μαχαιριά που δέχθηκε ο ΟΦΗ από τον Ατρόμητο στο 93΄ (1-1) του στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς και τον κρατά κι αυτόν στην περιπέτεια. Εάν δεν προκύψει μία σειρά μεγάλων εκπλήξεων, η λογική λέει ότι ένας από τους ΟΦΗ, Λάρισα και Παναιτωλικό θα σωθεί, ένας θα παίξει μπαράζ με τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2 και ένας θα υποβιβαστεί.  

Στα πιο ψηλά πατώματα της Σούπερ Λιγκ 1, η 4η αγωνιστική των πλέι οφ ανέδειξε μεγάλο χαμένο τον Παναθηναϊκό και κερδισμένους τους τρεις ανταγωνιστές του στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, οι οποίοι απέκτησαν ένα διακριτό προβάδισμα έξι στροφές πριν από το τέλος της διαδρομής. 
Οι άλλοι δύο χαμένοι της αγωνιστικής ήταν ο Ολυμπιακός και ο Αστέρας Τρίπολης, ο πρώτος μόνο στα χαρτιά καθώς έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, ενώ ο δεύτερος απώλεσε ουσιαστικά κάθε ελπίδα για μια θεαματική ανατροπή που θα ήταν πολύ δύσκολη ακόμα κι αν έφευγε με νίκη από το ΟΑΚΑ.  

Η πιο επώδυνη ήττα ήταν αυτή του Παναθηναϊκού από τον Αρη, η πρώτη του στο πρωτάθλημα στη Λεωφόρο και μάλιστα με ανατροπή. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Σανκαρέ, γλίτωσαν την ισοφάριση με το χαμένο πέναλτι του Μάνου, αλλά όταν αποβλήθηκε ο Μαουρίσιο στο 52΄, «κόπηκαν» στη μέση και δέχθηκαν δύο γκολ από τον Μάνο και τον Ματέο Γκαρσία μέσα σε τρία λεπτά, χωρίς να έχουν τη δύναμη να το παλέψουν.

Ο Αρης είναι στο +8 από την 5η θέση και μόνο αν κάνει τεράστια λάθη θα διακινδυνέψει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κάνει τουλάχιστον μία νίκη εκτός έδρας αύριο ή την Κυριακή με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα αν θέλει να ελπίζει.  

Αυτές οι δύο αγωνιστικές θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πάντα υπό την αίρεση ότι δεν θα «χαθεί» μία θέση μέσω πρωταθλήματος, όπως θα συμβεί εάν κατακτήσουν το Κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα. 

Εκεί που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, η ΑΕΚ πήρε καθαρό προβάδισμα με τη νίκη της επί του Αστέρα Τρίπολης κι αν επικρατήσει αύριο επί του Παναθηναϊκού, θα έχει ασφάλεια 8 βαθμών 5 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Σε ήρεμα νερά πλέει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και ετοιμάζεται για το αυριανό ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» πριν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Το 2Χ2 ή το 0Χ2 σε αυτές τις δύο αγωνιστικές μπορεί να διαμορφώσει μια κατάσταση δύσκολα ανατρέψιμη στις υπόλοιπες τέσσερις, για αυτό και το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων η εικόνα μπορεί να είναι από πολύ ξεκάθαρη μέχρι πολύ πιο μπερδεμένη! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή