Τσιτσιπάς: Από το Μονακό στο πρώτο του γκραν σλαμ

Τσιτσιπάς: Από το Μονακό στο πρώτο του γκραν σλαμ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ημερολόγιο έγραφε 18 Απριλίου 1981, όταν η Γιούλια Αποστόλι κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Σαράντα χρόνια μετά, την ίδια ημερομηνία, ο γιος της Στέφανος Τσιτσιπάς πρόσθεσε στη συλλογή του τον πρώτο τίτλο από τουρνουά Μάστερ. Είναι από τα… παιχνίδια που κάνει η ζωή, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι ο τενίστας έγραψε στην κάμερα «όλα ξεκινάνε από το Μόντε Κάρλο», σαν να ήθελε να πει ότι αυτός ο τίτλος είναι ο πρώτος από αυτούς που θα ακολουθήσουν.  

Ο 22χρονος πρωταθλητής νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 και έγινε ο πρώτος Ελληνας τενίστας που άκουσε τον εθνικό μας ύμνο σε τουρνουά Μάστερ. «Ηθελα πολύ έναν τίτλο, και το ήθελα πραγματικά», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. 

Σημαντικά είναι και τα έσοδα από τις επιτυχίες του. Μέχρι τώρα από τα χρηματικά έπαθλα έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάποια τουρνουά η μείωση των επάθλων φτάνει το 70%. Στην πρώτη δεκάδα των εσόδων βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 1.763.444 και ακολουθεί ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με 1.451.949. Ο Στέφανος είναι 4ος σε έσοδα.     

Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αλλά απέχει μόνο 755 βαθμούς από τον Ντόμινικ Τιμ. 

Με μία καλή εμφάνιση στο τουρνουά της Βαρκελώνης θα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο τον 27χρονο Αυστριακό, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν θα αγωνιστεί στο Βελιγράδι.  

Στο ισπανικό όπεν ο τενίστας μας είναι Νο 2 στο ταμπλό. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ράφα Ναδάλ. Θα αρχίσει από τον δεύτερο γύρο και εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Χαουμέ Μουνάρ (Ισπανία) και Τιάγκο Μοντέιρο (Βραζιλία).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή