Ευρωλίγκα: Τζάμπολ στα πλέι οφ από Τουρκία και Ιταλία

Ευρωλίγκα: Τζάμπολ στα πλέι οφ από Τουρκία και Ιταλία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωλίγκα μπαίνει από σήμερα στην τελική της ευθεία, γεννώντας παράλληλα σημαντικούς προβληματισμούς για το ελληνικό μπάσκετ και την κρίση που διέρχεται σε όλα τα επίπεδα. 

Για πρώτη φορά ύστερα από 29 χρόνια (τελευταία φορά η σεζόν 1991-92, όταν ο Αρης είχε αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων) τα προημιτελικά της διοργάνωσης θα διεξαχθούν χωρίς ελληνική συμμετοχή, με αστερίσκο την περυσινή σεζόν που αναβλήθηκε λόγω COVID-19. 

Ο Παναθηναϊκός των έξι τροπαίων τερμάτισε στη χειρότερη θέση της ιστορίας του (16ος) και έμεινε εκτός 8άδας μετά μία δεκαετία, όπως και ο Ολυμπιακός (12ος) των τριών τίτλων.

Μπαρτσελόνα – Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ – Φενέρ, Εφές – Ρεάλ Μ., Αρμάνι – Μπάγερν είναι τα τέσσερα ζευγάρια που έχουν σχηματιστεί και η αρχή γίνεται σήμερα με δύο αναμετρήσεις: η Εφές υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης (20.00) και η Αρμάνι την Μπάγερν (21.45), με τους γηπεδούχους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.  

Η Εφές που τερμάτισε τρίτη (22-12) στην κανονική περίοδο είχε νικήσει στη Μαδρίτη στις 30/3 με το εντυπωσιακό 108-83, ενώ στον πρώτο γύρο οι Ισπανοί που τερμάτισαν στην έκτη θέση (20-14) είχαν επικρατήσει με 73-65. 

Στο άλλο παιχνίδι, οι Μιλανέζοι που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο στην 4η θέση (21-13), αντιμετωπίζουν την Μπάγερν (5η, 21-13), που για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού.  

Στους πάγκους βρίσκονται δύο Ιταλοί προπονητές (Μεσίνα, Τρινκιέρι), με τον πρώτο να έχει δύο νίκες επί των Βαυαρών στην κανονική διάρκεια. 

Τα πλέι οφ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 5/5, κρίνονται στις τρεις νίκες και το Φάιναλ 4 θα διεξαχθεί στην Κολωνία (28-30/5).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή