Καταρρέει η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα

Καταρρέει η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εις τα εξ ων συνετέθη διαλύεται, όπως διαφαινόταν έως τα ξημερώματα, το αποσχιστικό εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, υπό το βάρος της πανευρωπαϊκής κατακραυγής από ποδοσφαιρικές αρχές, πολιτικούς φορείς, τον Τύπο και τη μεγάλη πλειονότητα των οπαδών ακόμη και των ίδιων των 12 συλλόγων που επιχείρησαν να δημιουργήσουν μια κλειστή λίγκα κατά τα αμερικανικά πρότυπα.

Εκεί που η UEFA φαινόταν έτοιμη να… πάρει κεφάλια, αποκλείοντας τις 12 αγγλικές, ισπανικές και ιταλικές ομάδες από εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, και τους ποδοσφαιριστές τους από τους αγώνες των εθνικών τους ομάδων, ξάφνου χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν εμφανίστηκε διαλλακτικός, ανοικτός σε συνομιλίες, και κυρίως κάλεσε ήπια τους συλλόγους «να έρθουν ξανά στα λογικά τους».

Ακολούθησε ορυμαγδός εξελίξεων, με επιβεβαίωση των φημών ότι οι μη αμερικανόκτητες Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι ήταν έτοιμες να εγκαταλείψουν το άρμα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του 12μελούς συνεταιρισμού Φλορεντίνο Πέρεθ, ότι κανείς δεν κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Λονδίνο, οι οπαδοί της Τσέλσι πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις της ομάδας απαιτώντας αλλαγή στάσης από τον σύλλογο που ελέγχει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, και φαίνεται ότι έγινε η πρώτη ομάδα που ετοίμασε τα χαρτιά της για έξοδο από το συμφωνητικό με το οποίο συστήθηκε η ΕΣΛ. Η Σίτι, και με πιο επίσημη μορφή, ήταν η επόμενη και πολύ σοβαρότερη απώλεια κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας για το εγχείρημα στο οποίο πρωτοστάτησαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς και ο πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι.

Λίγη ώρα αργότερα κυκλοφόρησε η είδηση ότι παραιτήθηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, η οποία επιβεβαιώθηκε και αυτή, συνιστώντας τεράστιο πλήγμα στην προσπάθεια για την ΕΣΛ, αφού ο 49χρονος τραπεζίτης ήταν όχι μόνο ένας από τους πλέον σθεναρούς υποστηρικτές του σχεδίου του κ. Πέρεθ (προέδρου και της Ρεάλ Μαδρίτης) αλλά και εκείνος που φέρεται να έφερε στον συνεταιρισμό την προσφορά της JP Morgan για ετήσια έσοδα έως 7 δισ. ευρώ.

Κυκλοφόρησε, επίσης, και η πληροφορία ότι παραιτήθηκε και ο κ. Ανιέλι, αλλά η Γιουβέντους τη διέψευδε μέχρι αργά χθες το βράδυ τουλάχιστον. Η δε Μπαρτσελόνα έκανε ένα βήμα πίσω, λέγοντας επισήμως ότι τη συμμετοχή της στην ΕΣΛ θα αποφασίσουν με την ψήφο τους τα μέλη του συλλόγου. Δεύτερες σκέψεις φερόταν να κάνει και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Μπροστά στη χαoτική αυτή κατάσταση ο πρόεδρος τoυ νεοσύστατου (και μελλοθάνατου;) συνεταιρισμού με το όνομα European Super League, o κ. Πέρεθ, κάλεσε έκτακτη μεσονύκτια τηλεδιάσκεψη που κατά την ιταλική Gazzetta dello Sport θα άρχιζε στις 12.30 π.μ. (ώρα Ελλάδος) σήμερα και μπορεί να αποφάσιζε ακόμη και την αναστολή του συνεταιρισμού, με όλα τα σενάρια ανοικτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή