Ευρωλίγκα: Ηχηρό «μπρέικ» από τη Ζενίτ στη Βαρκελώνη

Ευρωλίγκα: Ηχηρό «μπρέικ» από τη Ζενίτ στη Βαρκελώνη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσική… επανάσταση έγινε χθες στην Ευρωλίγκα, καθώς ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ επικράτησαν των Φενέρ και Μπαρτσελόνα αντιστοίχως, κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά των πλέι οφ. Κι αν στην πρώτη περίπτωση τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν, η εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης επί των Καταλανών με 74-76 ήταν η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς σε ένα παιχνίδι με χιτσκοκικό φινάλε.

Με ηγέτη τον Κέβιν Πάνγκος, που πέτυχε 19 πόντους (3/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ) αλλά το κυριότερο πέντε καθοριστικούς πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα, μαζί με ένα σπουδαίο τρίποντο του Ρίβερς, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήρε τη σπουδαία νίκη που βασίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί όπου με ένα επιμέρους 13-27, έκλεισε το ημίχρονο στο +14 (34-48).

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε 92-76 της ελλιπέστατης Φενέρ, που ωστόσο ήταν ανταγωνιστική μέχρι και την τρίτη περίοδο (64-66) λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του Ντε Κολό που πέτυχε 27 πόντους, εκ των οποίων τους 22 στο πρώτο ημίχρονο αλλά και του Γκούντουριτς στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Ρώσοι που μετά το 32΄ εκμεταλλεύθηκαν ένα τετράλεπτο μπλακ άουτ των αντιπάλων τους και τρία σερί τρίποντα που πέτυχαν, είχαν κορυφαίο τον Ντάνιελ Χάκετ με 20 πόντους (4/5 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Σήμερα θα διεξαχθούν οι δεύτεροι αγώνες σε Κωνσταντινούπολη και Μιλάνο ανάμεσα σε Εφές  – Ρεάλ Μ. (20.00) και Αρμάνι – Μπάγερν (21.45), με τους γηπεδούχους να κουβαλούν το υπέρ τους 1-0 από τα παιχνίδια της Τρίτης. Στο άλλο ζευγάρι που είχε συγκλονιστικό φινάλε, οι Μιλανέζοι θα επιδιώξουν να επωφεληθούν την απογοήτευση των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι για τον τρόπο που έχασαν τη νίκη με το buzzer beater του Λε Ντέι και να κάνουν το 2-0 στις νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή