Πετρούνιας: Στον τελικό με επίδειξη δύναμης

Πετρούνιας: Στον τελικό με επίδειξη δύναμης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πέμπτο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο θα προσπαθήσει να κατακτήσει αύριο ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων με την υψηλότερη βαθμολογία, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη που δόθηκε σε οποιοδήποτε όργανο κατά τη διεξαγωγή των προκριματικών στη διοργάνωση της Βασιλείας στην Ελβετία. 

Ο Ελληνας πρωταθλητής είχε μία εξαιρετική εκτέλεση και οι κριτές τον βαθμολόγησαν με 15,366 βαθμούς. Κανένας άλλος από τους αντιπάλους του δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει πάνω από 15,000 βαθμούς. Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει τους Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14,966 β.), Σαλβατόρε Μαρέσκα (Ιταλία, 14,933 β.), Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία, 14,833 β.), Ιγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,800 β.), Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία, 14,766 β.), Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 14,733 β.) και Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία, 14,733 β.). Θα είναι ο 9ος τελικός του Λευτέρη Πετρούνια σε ισάριθμες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Εχει στη συλλογή του τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλια. Θα αγωνιστεί δεύτερος ανάμεσα στους φιναλίστ. 
Εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια του Αντώνη Τανταλίδη, ο οποίος έμεινε εκτός τριών τελικών για ελάχιστα εκατοστά. Ηρθε 11ος στο έδαφος, 18ος στο άλμα, και 26ος στο σύνθετο ατομικό (προκρίνονταν 24). Εάν ο Ελληνας αθλητής δεν είχε πτώση στον πλάγιο ίππο θα βρισκόταν πολύ κοντά και στο να διεκδικήσει μία από τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Νίκος Ηλιόπουλος ήρθε 42ος στο σύνθετο ατομικό. Οι υπόλοιποι πρωταθλητές μας δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις εμφανίσεις που ονειρεύονταν. 

Ουσιαστικά όμως οι τέσσερις από τους έξι αθλητές μας άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. Τους άλλους δύο φάνηκε ότι τους επηρέασε η πολύμηνη αποχή από τις προπονήσεις και έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.  

Ιστορία έγραψε στη Βασιλεία ο Νικίτα Ναγκόρνι. Ο πρωταθλητής της Ρωσίας εκτέλεσε στο έδαφος μία εντυπωσιακή άσκηση (τριπλό πίσω σάλτο με δίπλωση), η οποία πήρε το όνομά του. Η άσκηση είναι τόσο δύσκολη που χρειάστηκαν να περάσουν 34 χρόνια από τότε που ο Βαλέρι Λιούκιν εκτέλεσε για πρώτη φορά άσκηση με τριπλό σάλτο πίσω. Ηταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987. Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τους τελικούς στο σύνθετο ατομικό σε άνδρες και γυναίκες.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή