Σούπερ Λιγκ 1: Χωρίς περιθώρια νέου λάθους

Σούπερ Λιγκ 1: Χωρίς περιθώρια νέου λάθους

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η σέντρα γίνεται με ήλιο ολόλαμπρο στις 3 το μεσημέρι, οι προβολείς πέφτουν αύριο στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο πιο σημαντικό από τα δύο κλασικά ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1. Το άλλο γίνεται το ίδιο βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό να φιλοξενεί την ΑΕΚ έχοντας βασικό κίνητρο το γόητρο, κάτι που συμβαίνει από την αντίστροφη πλευρά και με τον τρίτο αγώνα του αυριανού προγράμματος: ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Αρη χωρίς να διεκδικεί κάτι επί της ουσίας, μιας και έχει χάσει κάθε ελπίδα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.  

Στο ντέρμπι της Τούμπας, η πίεση πέφτει ξεκάθαρα πάνω στην πλάτη του Παναθηναϊκού. Εχει μείνει στο -5 από την ΑΕΚ και στο -7 από Αρη, ΠΑΟΚ, άρα θα χρειαστεί να κάνει υπερβάσεις για να καλύψει τη διαφορά ώστε να συνεχίσει να ελπίζει. Ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση ισχύος όχι μόνο γιατί έχει ένα «μαξιλαράκι» 7 βαθμών αλλά και επειδή έχει κρατήσει ανοικτή και μια δεύτερη πόρτα για την Ευρώπη μέσω Κυπέλλου. Με νίκη τους, οι γηπεδούχοι αυξάνουν τη διαφορά από τους «πράσινους» στους 10 βαθμούς και ουσιαστικά εξασφαλίζουν το ευρωπαϊκό  εισιτήριο, συνεπώς όσο ασφαλείς κι αν νιώθουν με το +7, έχουν κίνητρο κι ας ακολουθεί τη Μ. Πέμπτη ο επαναληπτικός με την ΑΕΚ για το Κύπελλο.  

Η πίεση για το αποτέλεσμα βαραίνει τη φιλοξενούμενη ομάδα και στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο και πέρα από το γόητρο, θα εκμεταλλευθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να κρατηθεί σε ρυθμό ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τα Γιάννενα. Η ΑΕΚ έχει να νικήσει τον Ολυμπιακό τρία χρόνια και με πολύ πρόσφατο το 1-5 στο ΟΑΚΑ, ψάχνει μαζί με τους βαθμούς και μια ρεβάνς που θα λειάνει τις εντυπώσεις. Μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει και στην Τρίπολη. Ο Αρης κυνηγάει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Αστέρας έχει μείνει πολύ μακριά από την πρώτη τετράδα και αναζητεί απλώς την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ. 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η 5η αγωνιστική των πλέι άουτ, με πιο σημαντικό παιχνίδι αυτό ανάμεσα στη Λάρισα και τον ΟΦΗ. Αν νικήσουν οι γηπεδούχοι, αφήνουν 2 βαθμούς πίσω τους Κρητικούς και πάνε με φόρα στην τελική ευθεία. Ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει στα Γιάννενα τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΣ, με τους άλλους δύο αγώνες (Ατρόμητος – Λαμία, Απόλλων – Βόλος) να είναι ανάμεσα σε ομάδες που «καίγονται» περισσότερο να μην ηττηθούν παρά να νικήσουν! 

Συνοπτικά, το πρόγραμμα: ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (5η αγωνιστική), ΣΑΒΒΑΤΟ: 15.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός, 17.15 Λάρισα – ΟΦΗ, 19.30 Ατρόμητος – Λαμία, Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Απόλλων – Βόλος. ΠΛΕΪ ΟΦ (6η αγωνιστική), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, 17.15 Αστέρας Τρίπολης – Αρης, 19.30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ. 

Η βαθμολογία: ΠΛΕΪ ΟΦ: Ολυμπιακός 79, Αρης 57, ΠΑΟΚ 57, ΑΕΚ 55, Παναθηναϊκός 50, Αστέρας Τρίπολης 44. ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Βόλος 39, ΠΑΣ Γιάννινα 35, Λαμία 31, Απόλλων 30, Ατρόμητος 30, ΟΦΗ 25, Παναιτωλικός 24, Λάρισα 24.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή