Η Σίτι για τρίτη χρονιά διαθέτει το ακριβότερο ρόστερ

Η Σίτι για τρίτη χρονιά διαθέτει το ακριβότερο ρόστερ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κλειστή ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα έμεινε στα συρτάρια των εμπνευστών της κι ενώ ο κουρνιαχτός που προκάλεσε σιγά σιγά καταλαγιάζει, οι διοργανώσεις της UEFA που βρίσκονται στην τελευταία στροφή τους έρχονται να υπενθυμίσουν τις αγωνιστικές επενδύσεις πολλών από τους συλλόγους που πρωτοστάτησαν σε αυτή την κίνηση.  

Σύμφωνα με το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο CIES και τις εκτιμήσεις των δεδομένων που καταγράφηκαν την 1η Απριλίου, η Μάντσεστερ Σίτι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παραμένει το κλαμπ με το ακριβότερο ρόστερ των Top-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1), έχοντας «ρίξει» πολύ πάνω από 1 δισ. για την ενίσχυσή της. 

Το ποσό αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, τα συμβόλαια, τα έξοδα μεταγραφών και τα μπόνους των ποδοσφαιριστών, περιλαμβάνοντας και όσους έχουν δοθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες των πέντε μεγάλων λιγκών. Το συγκρότημα του Πέπε Γκουαρδιόλα που προπορεύεται στην Πρέμιερ Λιγκ και διεκδικεί και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με έμψυχο δυναμικό συνολικής αξίας 1,30 δισ.! 

Ενα μπάτζετ αυξημένο μέχρι στιγμής, σε σχέση με το 1 δισ. της περασμένης σεζόν, κάτι που ισχύει και για τους συλλόγους που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα και είναι επίσης αγγλικοί. 

Οι εκ των πρωτεργατών της ESL, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1,16 δισ. ευρώ) και Τσέλσι (1,11 δισ. ευρώ), βρίσκονται σε δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως με διαφορά στήθους, έχοντας σημειώσει αύξηση 316 εκατ. ευρώ οι «κόκκινοι διάβολοι» και 352 εκατ. ευρώ οι Λονδρέζοι. Η Μπαρτσελόνα, όπως και πέρυσι, είναι στην τέταρτη θέση με εκτιμώμενη αξία ομάδας 991 εκατ. ευρώ (826 εκατ. πέρυσι), ενώ η Λίβερπουλ στην 5η με 897 εκατ. ευρώ (666 εκατ. πέρυσι). Στην πρώτη δεκάδα συγκαταλέγονται επίσης οι Ρεάλ Μαδρίτης (840 εκατ.), Γιουβέντους (829 εκατ.), Ατλέτικο Μαδρίτης (791 εκατ.), Μπάγερν (777 εκατ.), Ντόρτμουντ (772 εκατ.), ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν που πέρυσι βρισκόταν στη 2η θέση με 888 εκατ. ευρώ, έχει υποχωρήσει στη 15η με 603 εκατ. χωρίς αυτό πάντως να επηρεάζει σε τίποτα την αγωνιστική της πορεία. Η μέση αξία ανά κλαμπ είναι 474 εκατ. για την Πρέμιερ Λιγκ, 281 εκατ. για την ισπανική Λίγκα και την Μπουντεσλίγκα, 276 εκατ. για τη Serie A και 174 εκατ. για τη γαλλική Λιγκ 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή