Υπέκυψε στον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς ύστερα από μεγάλη μάχη

Υπέκυψε στον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς ύστερα από μεγάλη μάχη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον πρώτο τίτλο Masters στην καριέρα του στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στον τελικό με τον Ράφα Ναδάλ στη Βαρκελώνη την Κυριακή, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να κάνει δικό του και τον πρώτο τίτλο ATP.

Στον 15ο τελικό της καριέρας του, ο Έλληνας τενίστας κοίταξε… κατάματα τον Ισπανό «θρύλο» του παγκόσμιου τένις, έπαιξε με ψυχή και του έβαλε δύσκολα, αλλά ο έμπειρος αριστερόχειρας ήταν εν τέλει ο νικητής, με 6-4, 6-7, 7-5, του Barcelona Open. Ο «βασιλιάς» της «κόκκινης επιφάνειας», Ράφα Ναδάλ, -μετά τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά- αύξησε σε 12 τους τίτλους του στο εν λόγω τουρνουά.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, μετά το 2018 που το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον τελικό του Barcelona Open. Αντίπαλός του ήταν και τότε ο Ράφα Ναδάλ, με τον αριστερόχειρα Ισπανό να νικά τον Τσιτσιπά με 6-2, 6-1.

Μέχρι σήμερα, ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές τον αριστερόχειρα Ισπανό, Νο 3 στον κόσμο και κορυφαίο τενίστα της Ιστορίας στην χωμάτινη επιφάνεια. Ο Ναδάλ μετρά πλέον επτά νίκες, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής έχει επικρατήσει δύο φορές.

Η πρώτη ήταν το 2019 στο Masters 1.000 της Μαδρίτης (6-4, 2-6, 6-3) και η δεύτερη στο εφετινό Australian Open και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή