Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν άλλαξε δραματικά η κατάσταση στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, έπειτα και τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Στο ντέρμπι του Φαλήρου, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ, ενώ σε αυτό της Τούμπας, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0. Με ισοπαλία (1-1) ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση στην Τρίπολη, μεταξύ του Αστέρα και του Άρη.

Έτσι οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης ισοβαθμούν και πάλι έχοντας από 58 βαθμούς και άφησαν τρεις πίσω την Ενωση. Ο Παναθηναϊκός με τον βαθμό στην Τούμπα μείωσε στους τέσσερις πόντους την απόστασή του από την ΑΕΚ, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε των πλέι οφ. Οσον αφορά στον Αστέρα Τρίπολης, αν και δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο παραμένει αήττητος στην έδρα του κατά τη διάρκεια του «μικρού» πρωταθλήματος.

Μαρτίνς και Μπρούμα έδωσαν την νίκη

Στο ίδιο έργο θεατές Ολυμπιακός και ΑΕΚ με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 2-0 στο «Καραϊσκάκη» για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και να μετρούν πλέον 10 ματς χωρίς ήττα από την Ενωση.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο… Πέδρο Μαρτίνς, καθώς οι τρεις αλλαγές του Πορτογάλου στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς ο –κακός στο πρώτο μέρος– Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε και έφτασε σε ένα ακόμα τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 50ό λεπτό με τον Μπρούμα, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Από την άλλη, η ΑΕΚ αν και μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα είχε θέμα στην τελική προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Παράλληλα, η Ενωση για μια ακόμα φορά παρουσίασε κενά στην άμυνα, προσφέροντας δύο εύκολα γκολ στους «ερυθρόλευκους».

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Κίτρινες κάρτες: Σεμέδο, Σίλβα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Νεντελτσιάρου

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80΄ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης (46΄ Εμβιλά), Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνης (46΄ Μπρούμα), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46΄ Ελ Αραμπί).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γαλανόπουλος (83΄ Τάνκοβιτς), Λόπες (83΄ Μιτάι), Αλμπάνης (57΄ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70΄ Κρίστισιτς).

Ο Γκεστράνιους σταμάτησε τον Παναθηναϊκό

Στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 σε ένα παιχνίδι που είχε λίγες καλές φάσεις.

Οι «πράσινοι» έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Φινλανδού Ματίας Γκεστράνιους, καθώς στο 79ο λεπτό, ο Καμπετσής απέφυγε το μαρκάρισμα του Λύρατζη που του έκανε φάουλ και πάσαρε στον Μακέντα, ο οποίος και σκόραρε. Όμως ο Γκεστράνιους δεν άφησε το πλεονέκτημα και γύρισε –κακώς– τη φάση πίσω για να δώσει το φάουλ και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ, στερώντας έτσι από τον Παναθηναϊκό ένα καθαρό γκολ το οποίο ίσως να του χάριζε και τη νίκη.

Στο 91′, ο Κρμέντσικ έχασε την καλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, σουτάροντας ελάχιστα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδός)

Κίτρινες: Τσιγγάρας, Λύρατζης, Βέλεθ, Ενμπακοτό, Νιάς,

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (80′ Ινγκασον), Μπάμπα, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (55′ Σβαμπ), Τζόλης (55′ Μουργκ), Καντουρί (65′ Λάμπρου) και Σφιντέρσκι (46′ Κρμέντσικ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Βέλεθ, Μολό, Νιάς, Σανκαρέ (57΄Ενμπακοτό), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (69΄Καμπετσής) και Μακέντα (88′ Καρλίτος).

Πέτυχε δύο γκολ ο Άρης, αλλά δεν νίκησε

Τέλος στην Τρίπολη, Αστέρας και Άρης έμειναν στο 1-1 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να χάνει την ευκαιρία να μείνει μόνη της στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι (74’) άνοιξε το σκορ για τον Άρη, ενώ ο Ρόουζ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 81ο λεπτό.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μπερτόγλιο είχε ξεκάθαρη ευκαιρία για να σκοράρει, ο Πασαλίδης φαίνεται να τον πατά, όμως ο διαιτητής Φωτιάς δεν θέλησε να δει τη φάση στο VAR και σφύριξε το τέλος της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: Χριστόπουλος, Πασαλίδης – Σούντγκρεν, Δεληζήσης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ (39’ Πασαλίδης), Χριστόπουλος, Άλβαρες, Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τιλίκα (90’ Κρέσπι), Σίτο (61’ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (61’ Γκόμεζ), Μπαράλες.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (63’ Τζέγκο), Ματέο (63’ Σίλβα), Μαντσίνι, Γκάμα (89’ Μπερτόγλιο), Μάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή