«Κραυγή» Πετρούνια για τους γυμναστές

«Κραυγή» Πετρούνια για τους γυμναστές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι. Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Ελπίζω η νέα διοίκηση να μη συνεχίσει τα λάθη της παλιάς. Χάρη στους χορηγούς μου μπορώ να κάνω ακόμη γυμναστική. Οι άλλοι αθλητές δεν έχουν χορηγούς». 

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Λευτέρη Πετρούνια όταν πάτησε το πόδι του στο αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο αθλητής που κατέκτησε το πέμπτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βασιλείας δεν δίστασε να αναφερθεί στα προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημά του. Παρά τα προβλήματα όμως η ελληνική ενόργανη κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο και μία 19η θέση στο σύνθετο ατομικό με τον Αντώνη Τανταλίδη. 

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης των κρίκων παρουσίασε ένα εξαιρετικά σταθερό πρόγραμμα στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γηραιάς Ηπείρου, και η βαθμολογία του με 15,400 του δίνει ελπίδες για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας για να προκριθεί στη διοργάνωση του καλοκαιριού θα πρέπει στο προσεχές προολυμπιακό τουρνουά να κατακτήσει μία αντίστοιχη βαθμολογία. 

«Αυτό το χρυσό μετάλλιο σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή. Κατάφερα ύστερα από τραυματισμούς να επιστρέψω στο επίπεδο που βρισκόμουν παλαιότερα και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι λαμπρή. Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή η διάκριση μου δίνει το δικαίωμα να πιστέψω ότι και στο Τόκιο θα μπορέσω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο», υπογράμμισε ο πρωταθλητής των κρίκων.       

Με τα πέντε χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια στη συλλογή του ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο αθλητής με τα περισσότερα στην Ευρώπη στο όργανο των κρίκων. Πέντε έχει και ο Βλάσης Μάρας αλλά στο μονόζυγο. Το μετάλλιο του Πετρούνια είναι το 29ο της ελληνικής ενόργανης από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην προσπάθεια του Αντώνη Τανταλίδη. Υστερα από πολλά χρόνια, η Ελλάδα είχε και πάλι έναν αθλητή σε τελικό σύνθετου ατομικού σε μεγάλη διοργάνωση. Ο Τανταλίδης αγωνίστηκε σε έξι όργανα και πλασαρίστηκε στη 19η θέση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή