Τσιτσιπάς: Συνεχίζει την ανοδική πορεία του

Τσιτσιπάς: Συνεχίζει την ανοδική πορεία του

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο 385 βαθμούς από την 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης απέχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο πρωταθλητής του τένις μπορεί να ηττήθη από τον Ράφα Ναδάλ με 4-6, 7(8)-6(6), 5-7 αλλά ανάγκασε τον «βασιλιά του χώματος» να υποκλιθεί μπροστά του και το κοινό της Βαρκελώνης να τον χειροκροτήσει.  

Σε έναν αγώνα που χρειάστηκε τρεις ώρες και 38 λεπτά για να ολοκληρωθεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει τον Ισπανό στα… όριά του και έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο σε ένα 500άρι τουρνουά. Για τον Ράφα Ναδάλ είναι το 87ο τρόπαιο στην καριέρα του, ενώ αυτή η νίκη του τον έφερε και πάλι στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έριξε στην Τρίτη τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι Ισπανοί θεατές χειροκρότησαν παρατεταμένα τον Ελληνα τενίστα, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έκανε απέναντι στον συμπατριώτη τους. 

Τα εύσημα στον πρωταθλητή μας απένειμε και ο Ράφα Ναδάλ. «Στέφανε έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Επαιξες έναν φανταστικό τελικό. Συγχαρητήρια. Για εμένα σημαίνει πολλά που κατάφερα να κατακτήσω αυτό το τρόπαιο για ακόμη μία χρονιά», τόνισε, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης: «Μας είχαν λείψει όλα αυτά τα μεγάλα τουρνουά, όπως κι ο κόσμος στις εξέδρες. Εύχομαι κάποια στιγμή να δούμε και στην Ελλάδα μία τέτοια διοργάνωση».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή