Ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα συμμετάσχει ο Γκιώνης

Ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα συμμετάσχει ο Γκιώνης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι 41 ετών, οδοντίατρος, πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ και κατάφερε να προκριθεί για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Γκιώνη, που νίκησε στο προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ με 4-1 και δεν θα χρειαστεί να περιμένει μήπως βρεθεί σε κάποια προνομιούχο θέση της παγκόσμιας κατάταξης για να ταξιδέψει στο Τόκιο. Πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς έχει και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Ο Τσέχος αντίπαλος του Παναγιώτη Γκιώνη συγκαταλεγόταν στα φαβορί της διοργάνωσης. Οι δύο άνδρες είναι και συμπαίκτες στην πολωνική Μπογκόρια, οπότε γνωρίζει καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο σετ ο Σίρουτσεκ μετέτρεψε το εις βάρος του 1-3 σε 8-3. Η συνέχεια όμως εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά.

Ο Ελληνας αθλητής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και στο τέλος της αναμέτρησης κατέκτησε αυτό για το οποίο είχε ταξιδέψει μέχρι την Πορτογαλία. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του τουρνουά είναι ότι το Νο 1 του ταμπλό, ο Αυστριακός Ντάνιελ Χάμπεσον, δεν κατάφερε να προκριθεί για τους Ολυμπιακούς, και, τώρα, θα περιμένει τον ολυμπιακό πίνακα αξιολόγησης. «Το ήθελα πάρα πολύ και για αυτό είχα άγχος. Δύσκολα θα καταφέρω να προκριθώ και πάλι σε Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο πρωταθλητής. Στο προολυμπιακό της Πορτογαλίας αγωνίστηκαν και οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Κατερίνα Τόλιου αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή