Τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο ενδιαφέρων ξένων αθλητών και αθλούμενων για συμμετοχή στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα ώθησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασιακού Αθλητισμού να μεταφέρει τη διοργάνωση για τον Οκτώβριο ώστε να έχει, μέσα από τους εμβολιασμούς, «χτιστεί» ένα «τείχος ανοσίας». Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 4000 άτομα.      

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου 2020. Σε αριθμό συμμετοχών, θα είναι η 3η μεγαλύτερη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που έχει φιλοξενηθεί στη χώρα μας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2011. Οι Αγώνες είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο αλλά οι καθυστερήσεις των προγραμμάτων εμβολιασμού σε κάποιες χώρες ώθησαν τους Εθνικούς Οργανισμούς να ζητήσουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού μία μικρή αναβολή. «Σύμφωνα με την επιθυμία πολλών Εθνικών Οργανισμών, και λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή τεκταινόμενα αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο Β. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη μας αποφασίσαμε οι Αγώνες να διεξαχθούν τον Οκτώβριο καθώς τότε, μέσα από τους εμβολιασμούς και την θερινή περίοδο, θα υπάρχει ένα επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασιακού Τουρισμού Ντιντιέ Μπεσέιρ.  

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν ένα παγκόσμιο αθλοτουριστικό γεγονός. «Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε όχι μόνο τους καλύτερους αγώνες αλλά και αγώνες με ασφάλεια. Μία επιτυχημένη διοργάνωση θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών που είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως σύνοδοι των αθλητών, κάνοντας χρήση των τουριστικών μας υποδομών», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Σπύρος Καραβούλης. 

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 αθλήματα. Θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κεντρική αθλητική εγκατάσταση θα είναι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.  

Χορηγός Επικοινωνίας είναι και «Η Καθημερινή».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή