Ολυμπιακοί με μάσκες, τεστ και υποχρεωτικό smartphone

Ολυμπιακοί με μάσκες, τεστ και υποχρεωτικό smartphone

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν παντού φορώντας μάσκες εκτός από  τις στιγμές, βεβαίως, που τρώνε πίνουν, κοιμούνται προπονούνται και αγωνίζονται, σύμφωνα με το ανανεωμένο  εγχειρίδιο κανόνων που έχουν συντάξει  οι διοργανωτές. 

Το εγχειρίδιο αναφέρει επίσης ότι όλοι όσοι επισκεφθούν την Ιαπωνία θα πρέπει  υποχρεωτικά να έχουν smartphone και να κατεβάσουν δύο εφαρμογές μέσω των οποίων θα γίνεται η αναφορά προβλημάτων υγείας (σχετικών με τον κορωνοϊό) καθώς και η ανίχνευση των κοινωνικών επαφών.

Η δυνατότητα επίσκεψης θεατών από άλλες χώρες έχει ήδη αποκλειστεί ενώ η οριστική απόφαση κατά πόσον θα επιτραπούν και θεατές από το εσωτερικό της χώρας θα ληφθεί τον Ιούνιο, λίγες εβδομάδες, πριν από την προγραμματισμένη έναρξη στις 23 Ιουλίου. 
«Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε Αγώνες χωρίς θεατές» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Πρόεδρος του Τόκιο 2020 Σέικο Χασιμότο (Seiko Hashimoto) προσθέτοντας πάντως ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των Αγώνων.
Οι αθλητές και οι στενές επαφές τους θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε ημέρα και θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ προ της άφιξής τους. 

Επίσης αθλητές και συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και θα είναι υποχρεωμένοι να τρώνε σε συγκεκριμένα μέρη και αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή