Πρωτοφανές φινάλε στην Ισπανία με 4 διεκδικητές τίτλου

Πρωτοφανές φινάλε στην Ισπανία με 4 διεκδικητές τίτλου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε αγωνιστικές μέσα σε 25 «καυτές» μέρες, που ξεκινούν από σήμερα, θα αναδείξουν τον τελικό νικητή στο πιο συναρπαστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται φέτος. Η ισπανική Λα Λίγκα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω της τα περισσότερα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων κυρίως μετά τα αποτελέσματα της περασμένης 33ης αγωνιστικής, που έφεραν τέσσερις ομάδες (Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σεβίλλη) σε απόσταση τριών βαθμών, λίγο πριν από το φινάλε.

Η Μπαρτσελόνα αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ανθεκτική, αφού η Αθλέτικ Μπιλμπάο την οποία συνέτριψε με 4-0 κατακτώντας το Κύπελλο Ισπανίας, έμελλε με τη νίκη της επί της πρωτοπόρου Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 να τη φέρει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή, δύο βαθμούς πίσω από τους «ροχιμπλάνκος» αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τη Γρανάδα απόψε το βράδυ, εντός έδρας. Αν οι Καταλανοί επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και επικρατήσουν, τότε ανεβαίνουν στην κορυφή και κρατούν την τύχη στα χέρια τους, υποδεχόμενοι στο Καμπ Νου το άλλο Σάββατο (8/5) την Ατλέτικο Μαδρίτης στο μεγάλο παιχνίδι, που πιθανότατα θα κρίνει και τον τίτλο, έχοντας στη συνέχεια το πιο βατό πρόγραμμα από όλους τους ανταγωνιστές τους.

Η Ρεάλ μπορεί να στραβοπάτησε (0-0) με αντίπαλο την Μπέτις και να έδωσε την ευκαιρία στη Σεβίλλη να την πλησιάσει στον πόντο, ωστόσο και αυτή διαθέτει το προνόμιο να αντιμετωπίζει την ομάδα της Ανδαλουσίας στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», μία μέρα μετά το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο.

Το συγκρότημα του Ζινεντίν Ζιντάν τέσσερις μέρες νωρίτερα θα έχει δώσει τη ρεβάνς του 1-1 με την Τσέλσι, θέλοντας να πανηγυρίσει μέσα στο Λονδίνο την πρόκρισή του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Σοσιεδάδ, Μπέτις και Βιγιαρεάλ που ακολουθούν την τετράδα και διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια θα διαμορφώσουν εν πολλοίς τις εξελίξεις, αφού αντιμετωπίζουν Ατλέτικο, Ρεάλ και Σεβίλλη και είναι ικανές να τους στερήσουν πολύτιμους βαθμούς.

Οι τελευταίες πέντε «στροφές» των τεσσάρων μονομάχων:

Ατλέτικο (73 β.): Ελτσε*, Μπαρτσελόνα*, Σοσιεδάδ, Οσασούνα, Βαγιαδολίδ*.
Μπαρτσελόνα (71 β.): Βαλένθια*, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λεβάντε*, Θέλτα, Εϊμπάρ*.
Ρεάλ (71 β.): Οσασούνα, Σεβίλλη, Γρανάδα*, Μπιλμπάο*, Βιγιαρεάλ.
Σεβίλλη (70 β.): Μπιλμπάο, Ρεάλ Μαδρίτης*, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ*, Αλαβές (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς. Η Μπαρτσελόνα έχει ένα ματς λιγότερο, με τη Γρανάδα απόψε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή