ΠΑΟΚ: Στον τελικό με τον Ολυμπιακό, 2-1 την ΑΕΚ με ανατροπή

ΠΑΟΚ: Στον τελικό με τον Ολυμπιακό, 2-1 την ΑΕΚ με ανατροπή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 22/5 στο ΟΑΚΑ, διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει να αποκλείει την ΑΕΚ στα ημιτελικά με εννέα προκρίσεις στις 11 τελευταίες φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι.  

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν στην Τούμπα της ΑΕΚ με 2-1 , στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό και έχοντας το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς, «σφράγισαν» πανηγυρικά την πρόκριση,  όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο για 21η φορά στην ιστορία τους. Η επικράτηση του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν απόλυτα δίκαιη, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του ματς.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε δυο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δεν είχε τελική προσπάθεια στα αντίπαλα καρέ, αν και θεωρητικά ήταν η ομάδα που έπρεπε να ψάξει για το γκολ.

Στο  25΄ ο Ζίβκοβιτς έκανε την σέντρα στον αμαρκάριστο Ουάρντα, αυτός όμως νικήθηκε από τον Τσιντώτα ενώ στην επαναφορά ο Σβιντέρσκι έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ της ΑΕΚ που τραυματίστηκε στην φάση.  

Δέκα λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Αουγκούστο ο Ουάρντα τροφοδότησε τον Σβιντέρσκι, που με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το Β΄ημίχρονο και στο 60΄κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σβιντέρσκι από τον Γαλανόπουλο. Ωστόσο ο Βιεϊρίνια που ανέλαβε την εκτέλεση του αστόχησε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα. Ο Χιμένεθ ανανέωσε την 11αδα με τρεις αλλαγές και στο 69΄, στην πρώτη φάση που απείλησε σοβαρά η Ενωση, ευτύχησε να σκοράρει. Σε κόρνερ του Τάνκοβιτς, ο Γαλανόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Ο Γκαρσία διαπιστώνοντας την κούραση του Σβιντέρσκι τον αντικατέστησε με τον Κρμέντσικ και ο Τσέχος επιθετικός επτά λεπτά μετά την είσοδο του (84΄)  ευτύχησε να «κλειδώσει» την πρόκριση με το τέρμα που πέτυχε με δυνατό σουτ από πλάγια θέση. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στις καθυστερήσεις ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς «κρεμώντας» τον Τσιντώτα ο οποίος είχε βγει από την εστία του.  

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77΄ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μπάμπα, Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (77΄Κρμέντσικ), Ουάρντα (87΄Τσιγγάρας).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (88΄Νταντσένκο), Τσιγκρίνσκι (88΄Κοσίδης), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Κρίστιτσιτς (62΄Αλμπάνης), Σιμάνσκι (62΄Τάνκοβιτς), Γαλανόπουλος, Λόπες (62΄Μιτάι), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή