Ο αθλητισμός νικά την πανδημία

Ο αθλητισμός νικά την πανδημία

Οι αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας κατακτούν «κορυφές», αλλά και ολυμπιακές προκρίσεις

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανδημία, lockdowns, προβλήματα με τις προπονήσεις… Και όμως, οι Ελληνες αθλητές δείχνουν ότι ξέρουν να νικούν τις αντιξοότητες, να διεκδικούν και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Μόνο την τελευταία εβδομάδα οι πρωταθλητές μας συνέλεξαν ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ένα χρυσό και ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκά και μία πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τώρα 43 αθλητές και αθλήτριές μας έχουν κατακτήσει προκρίσεις για την κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού (ανάμεσά τους και η ανδρική ομάδα πόλο με 12 πολίστες). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ιαπωνία θα ταξιδέψουν πάνω από 60 εκπρόσωποι της χώρας.  

Ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Μαρία Πρεβολαράκη και ο Παναγιώτης Γκιώνης ήταν οι αθλητικοί πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών. Ο πρωταθλητής της ιστιοσανίδας επέστρεψε στις κατακτήσεις μεταλλίων με την 3η θέση στο Παγκόσμιο της Ισπανίας. Εχουν απομείνει λιγότεροο από τρεις μήνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή η τρίτη θέση αποτελεί την καλύτερη ένεση ηθικού για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη.  
Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να μην έχει πάρει ακόμη την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η εμφάνισή του στο Ευρωπαϊκό της Ελβετίας έδειξε ότι θα το καταφέρει στη διοργάνωση της Ντόχα όπου θα κριθούν οι τελευταίες προκρίσεις. Στη Βασιλεία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έγινε ο δεύτερος Ελληνας, μετά τον Βλάση Μάρα, με πέντε χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια σε ένα όργανο.  

Στη Βαρσοβία, η Μαρία Πρεβολαράκη αγωνίστηκε με σοβαρό τραυματισμό στον έσω πλάγιο. Είχε μείνει εκτός προπονήσεων για ένα μήνα αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό των 53 κ. και εκεί την πρόδωσαν οι δυνάμεις της. Η «μεγάλη κυρία» της ελληνικής πάλης πρόσθεσε ακόμη ένα ασημένιο μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της. Η αξία της φαίνεται μέσα από τη διάρκειά της, καθώς από το 2011 ξεχωρίζει στα διεθνή ταπί. «Αυτή η διοργάνωση αποτελούσε στόχο γιατί ήταν η μεγαλύτερη πριν από τους Ολυμπιακούς. Δυστυχώς είχα χτυπήσει στον έσω πλάγιο και είχα προπονηθεί μόνο μία εβδομάδα. Ξεκίνησα δειλά στους αγώνες, αλλά είδα ότι μπορώ και συνέχισα. Δυστυχώς στον τελικό με επηρέασε το ότι δεν ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση και βγήκε η κούραση. Η πανδημία μας έχει δημιουργήσει προβλήματα. Ειδικά στο δικό μου άθλημα που είναι επαφής. Εχω μόνο δύο παρτενέρ για προπόνηση και αυτό δεν βοηθάει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου και τον κ. Καπράλο, που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα “Υιοθετήστε έναν αθλητή”, γιατί έτσι μπορώ και συνεχίζω», δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτρια της πάλης.  

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγινε ο 43ος αθλητής μας που θα ταξιδέψει στο Τόκιο. Σε ηλικία 41 ετών αγωνίστηκε με εφηβικό πάθος, και θα βρεθεί για 5η φορά σε ολυμπιακό τραπέζι του πινγκ πονγκ. «Την ήθελα αυτή την πρόκριση γιατί δεν γνωρίζω εάν θα έχω τη δυνατότητα να ξαναπάω. Ηταν μία πρόκριση που ήρθε σε δύσκολους καιρούς και δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα. Μπορώ να πω πως αποτελεί την πιο σημαντική πρόκριση της καριέρας μου», μας είπε ο 41χρονος οδοντίατρος.  

Επιτυχίες όμως είχαμε αυτές τις ημέρες και στο χάντμπολ. Η ομάδα της ΑΕΚ προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή