Πόλο: Ενα δώρο σε όλη την Ελλάδα

Πόλο: Ενα δώρο σε όλη την Ελλάδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποδοχή αντάξια της μεγάλης επιτυχίας τους επιφύλαξαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στα μέλη της γυναικείας ομάδας πόλο που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκες», ένα σύνολο με μόνο Ελληνίδες αθλήτριες, επικράτησε της Ντουναϊσβάρος με 7-6, στον τελικό της Βουδαπέστης, και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης. Είναι ο δεύτερος αντίστοιχος τίτλος για την ομάδα του Πειραιά και συνολικά ο τέταρτος ευρωπαϊκός. 

Η γιορτή για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης στήθηκε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη από το αεροδρόμιο κατευθύνθηκαν στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας. Εκεί, βρέθηκαν, περίπου, 300 φίλαθλοι που αποθέωσαν τις «ερυθρόλευκες» γοργόνες.

Και τα τέσσερα τρόπαια του Ολυμπιακού είχαν την προπονητική σφραγίδα του Χάρη Παυλίδη. 

Το τρόπαιο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στη Βουδαπέστη έχει ιδιαίτερη αξία τόσο για τον σύλλογο όσο και για το ελληνικό πόλο γενικότερα, καθώς στην υψηλότερη θέση του ευρωπαϊκού βάθρου βρέθηκε μία ομάδα που αποτελείται μόνο από Ελληνίδες αθλήτριες. «Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου από την ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού με δύο νίκες επί των ουγγρικών ομάδων μέσα στη Βουδαπέστη, και μόνο με Ελληνίδες παίκτριες, πιστοποιεί την άνοδο του ελληνικού πόλο, και, μάλιστα, σε αντίξοες συνθήκες.

Η κατάκτηση του τίτλου είναι και μία νίκη επί της πανδημίας που δείχνει ότι με σύστημα, οργάνωση και πειθαρχία ο αθλητισμός μπορεί να συνεχίσει να αναπνέει και να φέρνει επιτυχίες στη χώρα μας», δήλωσε στην «Κ» ο παλιός πολίστας και νυν ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Από δύο τίτλους ευρωπαϊκούς έχουν οι Αλκηστις Αβραμίδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Ιωάννα Σταματοπούλου, ενώ η Χριστίνα Τσουκαλά έφτασε τα τρία διότι στην τροπαιοθήκη της υπάρχουν και δύο τίτλοι με τη Βουλιαγμένη (2009, 2010).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή