Ευρωλίγκα: Μπασκετική πανδαισία με φόντο την Κολωνία

Ευρωλίγκα: Μπασκετική πανδαισία με φόντο την Κολωνία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορική από κάθε άποψη είναι η σημερινή βραδιά για την Ευρωλίγκα, καθώς για πρώτη φορά στη διοργάνωση τρεις σειρές πλέι οφ, χρειάζονται και πέμπτο παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η σύνθεση του φάιναλ φορ. Αν εξαιρέσει κανείς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που «καθάρισε» εύκολα τη Φενέρμπαχτσε με 3-0 στη σειρά και «σφράγισε» το εισιτήριο για την Κολωνία (28-30/5), και τα τρία υπόλοιπα ζευγάρια αποδείχθηκαν αμφίρροπα, με την παράδοση πάντως να θέλει πάντα τους γηπεδούχους να επικρατούν στο Game 5. 

Εφές – Ρεάλ

Το ξεκίνημα θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη (19.45) όπου η Εφές θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, που στην έδρα της απέδειξε πως το μέγεθος του συλλόγου είναι ικανό να αντιπαρέρχεται αγωνιστικά μειονεκτήματα. Με δύο πανομοιότυπες νίκες (80-76, 82-76) οι Μαδριλένοι έκαναν μεγάλες ανατροπές στα τελευταία λεπτά, ισοφάρισαν το σκορ σε 2-2, απέκτησαν το ψυχολογικό αβαντάζ, ενώ πλέον στη διάθεσή τους θα έχουν και τον Εντι Ταβάρες.

Αρμάνι – Μπάγερν

Στο Μιλάνο η Αρμάνι αντιμετωπίζει την Μπάγερν (21.45), με τους πεισματάρηδες Γερμανούς να καταφέρνουν στην έδρα τους να φέρουν τη σειρά στα ίσα και να διεκδικούν την πρόκριση στην Ιταλία, όπου στο πρώτο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί χάνοντας στις λεπτομέρειες.

Μπαρτσελόνα – Ζενίτ

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, όμως απέναντι στη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ που τερμάτισε όγδοη βρήκε τον… μπελά της. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι της Μεγάλης Παρασκευής στην Αγία Πετρούπολη, όπου οι Καταλανοί όχι μόνο δεν έκαναν το 3-1, αλλά έχασαν εύκολα με 74-61. Απόψε στις 22.00 προμηνύεται μεγάλη μάχη, με τους «μπλαουγκράνα» χθες να ενημερώνονται πως έχασαν την πολυετή δικαστική τους διαμάχη με τον Αμερικανό Τζο Ντόρσεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή