Άρης: Στην αναμονή για Ευρώπη, λόγω Φορτούνη και… Γκάμα

Άρης: Στην αναμονή για Ευρώπη, λόγω Φορτούνη και… Γκάμα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να σφραγίσει το ευρωπαϊκό του εισιτήριο, τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη των πλέι οφ ωστόσο ένας αντίπαλος, ο Κώστας Φορτούνης και ένας… δικός του, ο Μπρούνο Γκάμα, τον άφησαν στην αναμονή. Οι Θεσσαλονικείς μέχρι το 82΄κρατούσαν τη νίκη με το γκολ του Μάνου από το 14΄, όμως ο άσος του Ολυμπιακού που λίγο πριν είχε περάσει αλλαγή, του πήρε την μπουκιά από το στόμα.       

Μοιραίος παίκτης για τον Αρη ήταν ο Πορτογάλος μέσος ο οποίος στο 89΄έχασε πέναλτι ενώ στο 90΄ είχε σουτ στο δοκάρι!

Ετσι το συγκρότημα του Ακη Μάντζιου ανέβηκε στους 59 βαθμούς, προσωρινά πάνω από ΠΑΟΚ (58) και ΑΕΚ (55), ενώ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός βρίσκεται στους 83. 

Ο Αρης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στο σχήμα του, καθώς πρόθεση του Μαρτίνς είναι να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του μέχρι το τέλος της σεζόν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον έλεγχο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Σουρλής που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην βασική 11αδα και ο 17χρονος Καλογερόπουλος που έκανε ντεμπούτο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εκρηκτικό ρυθμό  και την πρώτη καλή ευκαιρία την είχε ο Ολυμπιακός μόλις στο 2΄. Μετά από γύρισμα του Ντρέγκερ η μπάλα κόντραρε στον Μπεναλουάν και στην συνέχεια στο κάθετο δοκάρι του Κουέστα. Η «απάντηση» από τον Αρη ήρθε στο 7΄ με τον Μαντσίνι, όμως ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα, όχι όμως και στο 14΄, όπου οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Μάνο με κοντινή προβολή.

Στο 19΄οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι με πλάγιο σουτ του Κάιπερς που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία απομάκρυνε ο Σούντγκρεν.

Από το 25΄και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρους στον Ολυμπιακό και να προσπαθούν να χτυπήσουν στην «κόντρα» με την τριάδα Μαντσίνι-Μπερτόγλιο και Μπρούνο Γκάμα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν την κατοχή όχι όμως και την τελική προσπάθεια.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το Β΄ημίχρονο, όπου στο 52΄, ο Κουέστα απομάκρυνε κοντινό σουτ του Ραντζέλοβιτς και τον Αρη στο 71΄ να έχει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Σίλβα έφυγε στην αντεπίθεση και πέρασε στον Σάσα του οποίου το φαλτσαριστό σουτ έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη.

Οι τρείς αλλαγές του Μαρτίνς στο 77΄απέδωσαν στο 82΄ καθώς μετά από σέντρα του Ρατζέλοβιτς, ο Χασάν με εκπληκτικό γυριστό βρήκε τον Φορτούνη ο οποίος από το ύψος της περιοχής πλάσαρε ιδανικά και ισοφάρισε σε 1-1. Από κει και μετά ο Αρης αφυπνίστηκε προσπαθώντας να φτάσει στη νίκη έχοντας όμως τις δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπρούνο Γκάμα.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης (39΄λ.τρ. Ροζ), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο (80΄Ιωάννου), Μανσίνι (80΄Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (69΄Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (69΄Ματίγια).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ντρέγκερ (77΄Καλογερόπουλος), Σεμέδο, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Σίλβα, Σουρλής (77΄Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (68΄ Φορτούνης), Βρουσάι (68΄Χασάν), Κάιπερς (77΄Ελ Αραμπί).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή