Σούπερ Λιγκ 1: Έμειναν τρεις για δύο θέσεις

Σούπερ Λιγκ 1: Έμειναν τρεις για δύο θέσεις

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σφράγισε το δεύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος, αφήνοντας ανοικτές δύο θέσεις για τρεις μνηστήρες. Μετά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ανεξάρτητα από το ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο, με τη νέα επικράτησή του (4η μέσα σε 6 εβδομάδες) στο ντέρμπι «Δικεφάλων», ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη συμμετοχή του στο Κόνφερανς Λιγκ ακόμα κι αν δεν πάρει ούτε έναν βαθμό στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, μιας και το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ αποκλείει κάθε πιθανότητα να τον προσπεράσουν και οι δύο. Ακόμα και στο ακραίο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 61 βαθμούς, μένει εκτός η ΑΕΚ. Σε καμία περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τερματίσει 5ος, οπότε ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού, ευρωπαϊκή διέξοδο δίνει και η 4η θέση της Σούπερ Λιγκ 1.  

Αν και δεν νίκησε στο «Κλ. Βικελίδης» τον βαθμολογικά αδιάφορο Ολυμπιακό ώστε να εξασφαλιστεί, ο Αρης εξακολουθεί να έχει διακριτό προβάδισμα 7 και 4 βαθμών έναντι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ αντιστοίχως. Δεν μπορεί, όμως, να νιώσει σιγουριά γιατί τα δύο από τα τρία υπολειπόμενα παιχνίδια του είναι εναντίον τους κι αν τα χάσει, κινδυνεύει να μείνει αυτός εκτός Ευρώπης, ειδικά εάν δεν νικήσει την Κυριακή τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ακραίο το σενάριο, αλλά υπαρκτό στον κόσμο του ποδοσφαίρου όπου έχουν συμβεί διαχρονικά απίστευτες ανατροπές. Πέρα από τους δύο βαθμούς, απώλεια για τον Αρη ήταν και ο σοβαρός τραυματισμός του Τζέγκο. Επαθε κάταγμα 5ου μεταταρσίου, θα υποβληθεί σε εγχείριση και θα επιστρέψει στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.  

Το κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου θα είναι πολύ καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Αν και με το 2-2 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έχασαν τεράστια ευκαιρία να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής, οι «πράσινοι» μείωσαν στους 3 βαθμούς τη διαφορά και με νίκη αποκτούν το πλεονέκτημα γιατί υπερτερούν στην ισοβαθμία. Αν δεν κερδίσουν όμως, ουσιαστικά αποχαιρετούν την Ευρώπη. Με ήττα τους, αυτό θα συμβεί και μαθηματικά, ενώ με ισοπαλία θα ελπίζουν σε θαύμα: όχι μόνο 2Χ3 ώς το τέλος και νίκη με δύο γκολ διαφορά την Τετάρτη στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά και ήττες του Αρη στα εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή