Αύριο ο τελικός Κυπέλλου, από χθες το… τζάμπολ

Αύριο ο τελικός Κυπέλλου, από χθες το… τζάμπολ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του θεσμού επιτρέπει αμφισβητήσεις. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο στο ΟΑΚΑ (20.00 – ΕΡΤ 3, Αναστόπουλος – Κορομηλάς – Μάνος) τον Προμηθέα στον 46ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία το μπάσκετ στην Ελλάδα βιώνει «τριγμούς», κυρίως σε διοικητικό επίπεδο.

Οι «πράσινοι» με 19 τίτλους στο παλμαρέ τους θέλουν να προσθέσουν τον 20ό τους στην 25η παρουσία τους σε τελικό, απέναντι στους Πατρινούς που θα είναι φιναλίστ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι δύο ομάδες που με φόντο τις εκλογές της ΕΟΚ έχουν ανοίξει εδώ και καιρό κόντρα, χθες είχαν μια νέα μετωπική σύγκρουση αφού ο Παναθηναϊκός απαντώντας στο αίτημα του Προμηθέα το παιχνίδι να μη γίνει στο ΟΑΚΑ αλλά σε ουδέτερη έδρα, πρότεινε να διεξαχθεί στο ΣΕΦ. Παράλληλα, τον κατηγόρησε πως αθέτησε τη μεταξύ τους συμφωνία και των ΑΕΚ και Περιστερίου στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ της Μεγάλης Πέμπτης για το όριο 12 ξένων μέσα στη σεζόν, διαρρέοντας το όσα συζητήθηκαν προς όφελος της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Λιόλιου για την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Ο Προμηθέας σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις και θα επανέλθει στο θέμα από τη Δευτέρα.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο Οντεντ Κάτας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νεμάνια Νέντοβιτς, πιθανότατα και ώς το τέλος της σεζόν. Ο Σέρβος άσος έχει επηρεαστεί από την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και οι ιατρικές οδηγίες που έχει πάρει είναι απαγορευτικές σε ό,τι αφορά την επιστροφή του στο παρκέ το προσεχές διάστημα. Με δεδομένη και την απουσία του Τι Τζέι Μπρέι που ακόμα είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα επιστρέψει από το κάταγμα που είχε υποστεί στο χέρι, στο «τριφύλλι» κάνουν δεύτερες σκέψεις για τη μεταγραφική τους ενίσχυση. 

Για αυτό τον λόγο και εξετάζεται το ενδεχόμενο μέχρι τη Δευτέρα, όταν και πρέπει να δηλωθεί η τελευταία αλλαγή που έχουν δικαίωμα να κάνουν για το εγχώριο ρόστερ τους, να επιλεγεί μια λύση στα γκαρντ από πρωταθλήματα που έχουν ολοκληρωθεί.

Στο στρατόπεδο του Προμηθέα, ο Μάκης Γιατράς θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς ο Λούντζης που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό είναι ετοιμοπόλεμος, ενώ ντεμπούτο θα κάνει και ο νεοαποκτηθείς Πορτορικανός γκαρντ Τζιάν Κλαβέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή