Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Μπόλονι

Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Μπόλονι

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ του Πέτρου Μάνταλου, που χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, έκλεισε ορμητικά τον δρόμο του Παναθηναϊκού προς την Ευρώπη και άνοιξε διάπλατα την πόρτα εξόδου στον Λάζλο Μπόλονι. 

Αν και του πιστώθηκε ότι αναζωπύρωσε μια φλόγα που ήταν έτοιμη να σβήσει, ο Ρουμάνος τεχνικός πλήρωσε το μάρμαρο για τα άσχημα αποτελέσματα (μία νίκη σε οκτώ αγώνες) των «πρασίνων» στα πλέι οφ και τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό τους. 

Αργά το απόγευμα, ενημερώθηκε ότι δεν είναι στα πλάνα της ομάδας για την επόμενη χρονιά και κρίθηκε σκόπιμο να πέσουν από τώρα οι τίτλοι τέλους, δύο στροφές πριν το φινάλε. Ο Μπόλονι μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Σεργκέι Κουζνετσόφ, αποτελεί ήδη παρελθόν και απομένουν κάποια τυπικά θέματα για την επίσημη λύση της συνεργασίας τους.  

Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Θεσσαλονίκη για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Αρη με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στον πάγκο του, όπως είχε συμβεί και στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο 42χρονος τεχνικός θα κλείσει τη σεζόν στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θα εξαρτηθεί από τον επόμενο προπονητή το αν θα παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου. Οι διεργασίες για την εξεύρεση του αντικαταστάτη του Μπόλονι έχουν ήδη ξεκινήσει, με επίκεντρο κυρίως την ξένη αγορά. 

Σε δύσκολη θέση είναι και ο Μανόλο Χιμένεθ, παρότι η ΑΕΚ εξασφάλισε με τη νίκη της στη Λεωφόρο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε αντίθεση με τον Ρουμάνο συνάδελφό του, ο Ισπανός τεχνικός έχει τη στήριξη της πλειονότητας των παικτών του όπως ξεκάθαρα έδειξε η στάση του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου, αλλά οι χαμηλές πτήσεις και τα αρνητικά ρεκόρ στη διάρκεια της περιόδου δύσκολα θα καλυφθούν από τη χρυσόσκονη της ευρωπαϊκής διεξόδου. 

Οι πιθανότητες παραμονής του Χιμένεθ είναι πολύ μικρές, με την ΑΕΚ να «χτενίζει» κι αυτή την ξένη αγορά για να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση για την αντικατάστασή του. Οι άλλες τέσσερις ομάδες των πλέι οφ δεν ταλανίζονται από θέμα προπονητή και θα συνεχίσουν, πλην εξαιρετικού απροόπτου, με τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός, τον Πάμπλο Γκαρσία ο ΠΑΟΚ, τον Μάντζιο ο Αρης και τον Ράσταβατς ο Αστέρας Τρίπολης. 

Οι «πιστολιές» της ΑΕΚ και του Ατρόμητου σε Λεωφόρο και Αγρίνιο έβαλαν πρόωρο τέλος στην εφετινή Σούπερ Λιγκ 1, τόσο στα πλέι οφ όσο και στα πλέι άουτ. Και στα δύο επίπεδα ανταγωνισμού τα πάντα έχουν κριθεί, τα «κουτάκια» έχουν κλείσει και τα υπόλοιπα 11 παιχνίδια (6 σε δύο αγωνιστικές των πλέι οφ, 4 της τελευταίας αγωνιστικής συν άλλο ένα εξ αναβολής για τα πλέι άουτ) έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, χωρίς να κρίνουν τίποτα περισσότερο από το γόητρο. 

Η ΑΕΚ με τον Αρη κερδίζουν τα δύο εισιτήρια για το Κόνφερανς Λιγκ και κινδυνεύουν θεωρητικά μόνο εάν τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών λόγω των εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων που έχουν.  

Πρόωρο τέλος έλαβαν και τα πλέι άουτ, μιας και από τις τρεις ομάδες που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, μόνο ο ΟΦΗ κέρδισε (στη Λαμία) και έσωσε την παρτίδα. 

Η ήττα της Λάρισας στον Βόλο κι αυτή του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, άφησαν χωρίς νόημα την τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΛ υποβιβάστηκε και τυπικά, ενώ οι Αγρινιώτες θα διεκδικήσουν σε αγώνες μπαράζ με τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2 μία θέση στο πρωτάθλημα της επόμενη περιόδου. 

Μοναδική ελπίδα για αλλαγή του σκηνικού είναι ένα πλάνο αναδιάρθρωσης που θέλει να προωθήσει η Λάρισα, χωρίς όμως να έχει πολλούς συμμάχους στο πλευρό της, εντός κι εκτός Σούπερ Λίγκας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή