Υγρός στίβος: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Πλατανιώτη

Υγρός στίβος: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Πλατανιώτη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο το κάτι παραπάνω από μία πρόκριση ταξίδεψε στη Βουδαπέστη η Ευαγγελία Πλατανιώτη και αυτό φάνηκε από τον πρώτο της αγώνα στους προκριματικούς του ελεύθερου σόλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Υστερα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση προκρίθηκε ως 3η στους αυριανούς τελικούς.   

Η διοργάνωση της Βουδαπέστης διεξάγεται με συνθήκες «φούσκας». Υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, καθημερινά τεστ και απαγόρευση εξόδου από το «προστατευμένο περιβάλλον». Αυτά όμως δεν εμπόδισαν την πρωταθλήτριά μας να πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της. 

Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αγωνιζόμενη (26 ετών), εντυπωσίασε τους κριτές στους προκριματικούς του ελεύθερου σόλο και κατέλαβε την 3η θέση με 89.9667. 

Ως πρώτη πήρε το «εισιτήριο» η Ρωσίδα Σουμπότινα (95.6000) και ως δεύτερη η Ουκρανή Φιέντινα (92.7667). Ως τέταρτη προκρίθηκε μία άλλη Ελληνίδα, η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία αγωνίζεται για την Αυστρία.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον τελικό του τεχνικού στο σόλο όπου και πάλι η κορυφαία αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης θα διεκδικήσει μία θέση ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες.   

Η χώρα μας θα πάρει μέρος στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του υγρού στίβου με 35 αθλητές και αθλήτριες. Η καλλιτεχνική κολύμβηση θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου. Οι αγώνες της μαραθώνιας κολύμβησης θα αρχίσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν στις 16/5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή