ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό συγχρονισμένης κολύμβησης

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό συγχρονισμένης κολύμβησης

Ιστορία έγραψε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στη «Duna Arena» της Βουδαπέστης. Η κορυφαία εν ενεργεία Ελληνίδα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουγγαρία.

Η εξαιρετική κατάσταση της Πλατανιώτη είχε φανεί από τους χθεσινούς προκριματικούς του ελεύθερου στο σόλο όπου προκρίθηκε ως τρίτη στον τελικό. Σήμερα η πρωταθλήτριά μας μπήκε στην πισίνα με στόχο να προσθέσει στη συλλογή της το πρώτο μετάλλιο από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και τα κατάφερε. Συγκέντρωσε 89.2897 βαθμούς έναντι 91.8445 της Φιέντεβα από την Ουκρανία, που ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Τρίτη ήρθε η Βασιλίνα Κχαντόσκα από τη Λευκορωσία (87.7173).

Στον αγώνα πήραν μέρος αθλήτριες από 14 χώρες. Στην 4η θέση πλασαρίστηκε μία άλλη Ελληνίδα, η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία αγωνίζεται για την Αυστρία. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα πάρει μέρος αύριο αγωνίζεται αύριο στον τελικό του ελεύθερου σόλο και διεκδικεί ένα ακόμη μετάλλιο.

«Θερμά συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Μπράβο Ευαγγελία, πάμε για ακόμα ψηλότερα», έγραψε σε ανάρτηση σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Εκ μέρους όλου του ΔΣ της ΚΟΕ θέλω να συγχαρώ την Ευαγγελία και τις προπονήτριες της για το πρώτο μετάλλιο που χάρισε στην πατρίδα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Τα καλύτερα έρχονται», ήταν η δήλωση του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκου Γιαννόπουλου.  

Η χώρα μας έχει έξι μετάλλια από αντίστοιχες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την πρώτη διάκριση έφερε η Χριστίνα Θαλασσινίδου το 1991 (ασημένιο μετάλλιο). Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παλαιά αθλήτρια, πριν φορέσει τα γαλανόλευκα, είχε πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη ως αθλήτρια της ΕΣΣΔ.