Ασημένιο μετάλλιο για την Πλατανιώτη

Ασημένιο μετάλλιο για την Πλατανιώτη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγωνίστηκα για εμένα και το χάρηκα πολύ». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στην «Κ» ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Η κορυφαία εν ενεργεία αθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο και έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μπήκε στην πισίνα στην «Ντούνα Αρένα» με βασικό στόχο να παρουσιάσει το πρόγραμμά της και όταν ολοκληρώσει τον αγώνα της να είναι η ίδια ικανοποιημένη από την προσπάθειά της. Και το κατάφερε. Το πρόγραμμά της εντυπωσίασε τους κριτές, οι οποίοι της έδωσαν 89,2897 βαθμούς, μία βαθμολογία που την έφερε στη δεύτερη θέση της κορυφαίας διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου. Είναι το πρώτο μετάλλιο της πρωταθλήτριάς μας από Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Είμαι τρισευτυχισμένη. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο αποτελούσε το όνειρό μου. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο χαρούμενη είμαι. Εδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και είμαι χαρούμενη με την απόδοσή μου. Με αυτό που έβγαλα στο νερό. Αυτή η διάκριση θα βοηθήσει και την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση», δήλωσε στην «Κ» η «γοργόνα» του αθλήματος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μάρτα Φιεντίνα (91,8445) από την Ουκρανία και το χάλκινο η Βασιλίνα Κχαντόσκα από τη Λευκορωσία (87,7173). Στην πρώτη τετράδα υπήρχε ακόμη μία Ελληνίδα, η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία αγωνίζεται για την Αυστρία (87,0872). Στον αγώνα πήραν μέρος αθλήτριες από 15 χώρες. «Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Παρά την καραντίνα, και τα προβλήματα που δημιουργεί, όλες οι αθλήτριες έχουν δουλέψει πολύ. Εξάλλου σε λιγότερο από τρεις μήνες έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες», μας είπε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.   

Τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σήμερα, η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο τεχνικό θα πάρει μέρος στον τελικό του ελεύθερου σόλο όπου έχει προκριθεί ως 3η, και διαθέτει τις δυνατότητες για να κατακτήσει ακόμη μία διάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή