«Μπρέικ» το Περιστέρι στην Πάτρα επί του Προμηθέα

«Μπρέικ» το Περιστέρι στην Πάτρα επί του Προμηθέα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Περιστέρι κόντρα στα προγνωστικά έκανε το «μπρέικ», επικρατώντας του Προμηθέα στην Πάτρα με 83-66 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ της Basket League. 

Η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, με τους γηπεδούχους επηρεασμένους από τον τελικό του Κυπέλλου, να βγάζουν την τελευταία τους αντίδραση στα μέσα της τελευταίας περιόδου (35΄), μειώνοντας στο -5 (66-71). Ωστόσο, με νέα αντεπίθεση των Τζόουνς και Πέτεγουεϊ οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 12-0 μέχρι τη λήξη, γράφοντας το τελικό σκορ. Τα δεκάλεπτα: 19-24, 34-43, 53-60, 66-83

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον τελικό του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Ιωνικό 102-64 στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των αγώνων. Ενα ξέσπασμα στο β΄ ημίχρονο ήταν αρκετό για τους «πράσινους» που είχαν πρωταγωνιστές τον Παπαπέτρου, που πέτυχε 23 πόντους (τους 21 στο πρώτο ημίχρονο) με 9/10 προσπάθειες και 5 ριμπάουντ σε 22΄ και τον Μήτογλου (18 πόντους, 10 ριμπάουντ). Ο Ιωνικός που έφτασε μέχρι και στο +11 (14-25) στο 11΄ ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο μέρος, αλλά μετά λόγω και των απουσιών του κατέρρευσε, έχοντας κορυφαίο τον Χόλιφιλντ (12 π.).

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 40-39, 69-50, 102-64.

Σήμερα ΑΕΚ και Λαύριο θα επιδιώξουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους επί ΠΑΟΚ και Κολοσσού αντιστοίχως παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.  
Αναμφίβολα το έργο της Ενωσης στη Θεσσαλονίκη (20.00) είναι σαφώς πιο δύσκολο, καθώς η νίκη της στο παιχνίδι της Τρίτης στο ΟΑΚΑ βασίστηκε κυρίως στο ξέσπασμα του Ντάριλ Μέικον στην τέταρτη περίοδο. 

Τα νέα για τον τραυματισμό του Κιθ Λάνγκφορντ στην κνήμη δεν ήταν καλά, αφού ο Αμερικανός άσος θα λείψει για τουλάχιστον 20 μέρες, κάτι που σημαίνει πως δεν θα βοηθήσει την ομάδα του στα ημιτελικά εφόσον φυσικά πάρει την πρόκριση. 

Το Λαύριο με οδηγό την εύκολη νίκη στο πρώτο ματς θεωρείται το φαβορί και για τη νίκη στη Ρόδο (15.30-ΕΡΤ Sports).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή