Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Μετάλλια – δικαίωση των προσπαθειών μου»

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Μετάλλια – δικαίωση των προσπαθειών μου»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μέλλον σου θα είναι καλό αν τακτοποιήσεις καλά το παρόν», είχε πει ο Αθηναίος ρήτορας Ισοκράτης, και η Ευαγγελία Πλατανιώτη έδειξε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ότι έχει «τακτοποιήσει» το παρόν γιατί στο άμεσο μέλλον θα διεκδικήσει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η «γοργόνα» της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε χθες το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο του σόλο και το πρόσθεσε δίπλα στο ασημένιο από το τεχνικό του σόλο. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες επιτυχίες που είχε μέχρι τώρα η πρωταθλήτριά μας.  

Από την ηλικία των 7 ετών το υγρό στοιχείο αποτελεί το δεύτερο σπίτι της Ευαγγελίας Πλατανιώτη. Αγαπούσε το κολύμπι και τον χορό, και, έτσι, τα συνδύασε και τα δύο χορεύοντας μέσα στις πισίνες. Πολύ γρήγορα έδειξε ότι διαθέτει το ταλέντο και σε διεθνή διοργάνωση του 2009 κατέκτησε την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω της αθλήτριες από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος, όπως τις Ρωσίδες. Το 2011 διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό νεανίδων στο ντουέτο. Εχει δύο συμμετοχές σε ολυμπιακές διοργανώσεις, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η 7η θέση είναι η καλύτερή της διάκριση. 

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η «κατάρα» της 4ης θέσης κυνηγούσε την πρωταθλήτριά μας μέχρι την περασμένη Τρίτη που… ξόρκισε το κακό. «Τα δύο μετάλλια αποτελούν τη δικαίωση όλων αυτών των χρόνων που αγωνιζόμουν για διάκριση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου στο τεχνικό Ναταλία Τσερνέσκα και την Αννα Τόρεζ, προπονήτριά μου στο ελεύθερο, από την οποία έμαθα πάρα πολλά. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νέα διοίκηση και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυριάκο Γιαννόπουλο. Βρίσκονται συνεχώς δίπλα μας και προσπαθούν να μας βοηθήσουν για να μη μας λείψει τίποτα», δήλωσε στην «Κ» η 27χρονη Ευαγγελία Πλατανιώτη.  

Τον Ιούνιο η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων δύο ετών. Στο προολυμπιακό της Βαρκελώνης θα διεκδικήσουμε προκρίσεις στο ντουέτο και στο ομαδικό. Οι χορογραφίες μας είναι δύσκολες αλλά ωραίες και μόλις γυρίσουμε στην Ελλάδα θα προσπαθήσουμε να τις τελειοποιήσουμε. Αυτό το Ευρωπαϊκό αποτελεί για εμάς ένα είδος πρόβας τζενεράλε ώστε να δείξουμε το επίπεδο της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης», τόνισε η πρωταθλήτρια και όταν τη ρωτήσαμε για τη διοργάνωση της Βουδαπέστης, μας είπε: «Παρά τα μέτρα είναι πολύ ωραία. Προσέχουμε και δεν βγαίνουμε από το ξενοδοχείο. Οι διοργανωτές έχουν φτιάξει τον χώρο (φώτα, πίνακες κ.λπ.) σα να υπήρχε κοινό». 

Το μετάλλιο της Πλατανιώτη είναι το 7ο της Ελλάδος από ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σήμερα η εθνική ομάδα θα διεκδικήσει ακόμα μία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή