Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Ασημένιο μετάλλιο η εθνική στο κόμπο  

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Ασημένιο μετάλλιο η εθνική στο κόμπο  

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλό… τρίτωσε για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη, η εθνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο πρόγραμμα του κόμπο, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου.  

Η νεανική και ελπιδοφόρα εθνική ομάδα από τα πρώτα δευτερόλεπτα που μπήκε στο νερό της «Ντούνα Αρίνα» έδειξε ότι θα ήταν ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες. Οι νεαρές «γοργόνες» εκτέλεσαν με άψογο τρόπο το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 89,1000. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Ουκρανία (94,1000) και στην 3η θέση η Λευκορωσία (89,0667). Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για τα «γαλανόλευκα» κορίτσια, μετά το αργυρό στο τεχνικό σόλο και το χάλκινο στο ελεύθερο σόλο που κατέκτησε η Ελευθερία Πλατανιώτη. Η χώρα μας έχει κατακτήσει οκτώ μετάλλια στην ιστορία του θεσμού.  

Η εθνική ομάδα αποτελείται από τις Μαρία Αλζιγκούζη – Κομινέα, Ελένη Δεληγιάννη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Αντριάννα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη. 

Στο μεταξύ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης υπήρχε ακόμη ένα μετάλλιο με… ελληνική απόχρωση. Στο τεχνικό του ντουέτου, δύο ελληνικής καταγωγής αθλήτριες, οι αδελφές Αλεξανδρή, οι οποίες αγωνίζονται για την Αυστρία, ανέβηκαν στην 3η θέση του βάθρου.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή