Ριζικές τομές και άμεσες αποφάσεις στον ΠΑΟ

Ριζικές τομές και άμεσες αποφάσεις στον ΠΑΟ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πέσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος στέλνει από διαφορετική αφετηρία τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν με φόρα μετά το εμφατικό 4-1 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και τον «Δικέφαλο του Βορρά» να τους ακολουθεί μουδιασμένος όχι τόσο λόγω της ήττας του (πρώτη εφέτος στην Τούμπα) από τον Αστέρα Τρίπολης, όσο λόγω των αινιγματικών δηλώσεων του Πάμπλο Γκαρσία και της απόφασης να οδηγηθεί ο Ινγκασον στο χειρουργείο για επέμβαση στο γόνατο, χάνοντας το τελευταίο και πιο σημαντικό παιχνίδι της περιόδου.  

Από την άλλη, ο μεγάλος ηττημένος του ντέρμπι της Λεωφόρου προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του για να στήσει με καλύτερες προϋποθέσεις το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Η πιο βαριά εντός έδρας ήττα διαχρονικά στο πρωτάθλημα από τον «αιώνιο αντίπαλο», υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει σε ριζικές τομές για να αλλάξει την εικόνα του και να γίνει πιο ανταγωνιστικός, με επίκεντρο τον νέο προπονητή. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει στα χέρια του μια λίστα με 3-4 ονόματα και μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, θα αποφασίσει σε ποιον θα εμπιστευθεί τις τύχες της ομάδας για τα επόμενα χρόνια, μιας και φιλοδοξία του είναι να επιλέξει έναν προπονητή μακράς πνοής και όχι μόνο για την επόμενη χρονιά.  

Ανοικτό παραμένει και το θέμα του τεχνικού διευθυντή, με τον Πιερ Ντρεοσί να παραμένει στο κάδρο, αλλά να έχει πια έντονο ανταγωνισμό καθώς έχουν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ουκ ολίγες προτάσεις για τη θέση. Μόλις «κλειδώσει» το δίδυμο προπονητή-τεχνικού διευθυντή, θα παρθούν όλες οι αποφάσεις για το ρόστερ της επόμενης περιόδου, πρώτα για το ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν και εν συνεχεία για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ομάδα. 

Σε διαδικασία εξεύρεσης νέου προπονητή βρίσκεται και η ΑΕΚ, με το όνομα του Σεργκέι Ρεμπρόφ να μπαίνει ψηλά στη λίστα, παρότι είναι δύσκολη και ακριβή περίπτωση. Τα περιθώρια παραμονής του Χιμένεθ είναι ελάχιστα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια θεαματική ανατροπή των δεδομένων. Το τοπίο θα γίνει πιο καθαρό σήμερα μετά τη μεσημεριανή συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που θα έχει το χαρακτήρα άτυπης συνέντευξης Τύπου.  

Ο Αρης και ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχουν τέτοια «αγκάθια». Η συνάντηση Καρυπίδη-Μάντζιου θα οριστικοποιήσει την επέκταση της συνεργασίας τους, κάτι που έχει ήδη γίνει και τυπικά στην Τρίπολη με την επέκταση του συμβολαίου του Ράσταβατς. Η παραμονή του Μάντζιου θα φέρει πιθανότατα και το τέλος της συνεργασίας του Αρη με τον Μήτρογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή