«Χρυσή» η Ντουντουνάκη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αννα Ντουντουνάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στην «Ντούνα Αρένα» της Βουδαπέστης, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναδείχθηκε πρώτη στα 100 μ. πεταλούδας, και με 57.37 βελτίωσε και το πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτό είναι το 4ο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.   

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια μπήκε στην πισίνα αλλά στα πρώτα 50 μ. ήταν εκτός του βάθρου. Στη συνέχεια, όμως, πραγματοποίησε μία εκπληκτική κούρσα και από την 6η θέση βρέθηκε στην 1η, μαζί με τη Γαλλίδα, Μαρί Βετέλ. Στην 3η θέση του βάθρου θα ανεβεί η Σουηδή Λουίζ Χάνσον. Η Αννα Ντουντουνάκη έχει κατακτήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κι ύστερα από τη χθεσινή εμφάνισή της έδειξε ότι θα διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μία συμμετοχή. 

«Περίμενα και τον χρόνο και το μετάλλιο. Είχαμε δουλέψει σκληρά με την Αννα. Ξέραμε ότι μπορούσε να ανεβεί στο βάθρο. Η Αννα απέδειξε ότι είναι αθλήτρια τελικού και δικαιώθηκε για ακόμη μία φορά. Η τακτική που ακολουθήσαμε ήταν σωστή γιατί πάντα ένας τελικός είναι ένας τελικός», δήλωσε ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τάσος Καράμπελας ενώ ο ολυμπιονίκης και επικεφαλής της αποστολής Νίκος Ξυλούρης τόνισε: «Ηταν συγκλονιστική η κούρσα. Η Αννα απέδειξε ότι όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει θέληση και ψυχή. Υπερέβαλε εαυτόν. Πέτυχε ένα απίστευτο πανελλήνιο ρεκόρ, και το κυριότερο απέδειξε ότι μπορεί να πάει πιο γρήγορα στο μέλλον». Χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα έχουν κατακτήσει ο Αρης Γρηγοριάδης (στα 50 μ. υπτ. και στα 100 μ. υπτ.) και ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200 μ. μεικτή ατομική.  

Στον τελικό των 50 μ. υπτ., ο Απόστολος Χρήστου έμεινε για… μία ανάσα εκτός μεταλλίου σε μία ιδιαίτερα γρήγορη κούρσα, όπου ο Κλιμέντ Κολέσνικοφ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ (23.80). Ο Χρήστου ήρθε 4ος με χρόνο 24.59.    

Στα 100 μ. ελεύθ., ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήρθε 23ος με 49.05 και ο Οδυσσέας Μελαδίνης 62ος με 50.19. Στο αγώνισμα πήραν μέρος 100 κολυμβητές. Η Νόρα Δράκου έμεινε εκτός τελικού στα 50 μ. υπτ. και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στη 14η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή