Επιστροφή Ιωνικού στη Σούπερ Λιγκ 1, μπαράζ η Ξάνθη

Επιστροφή Ιωνικού στη Σούπερ Λιγκ 1, μπαράζ η Ξάνθη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεθυσμένη πολιτεία είναι από χθες η Νίκαια, καθώς ο Ιωνικός επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ έπειτα από 14 χρόνια απουσίας, αφού στο θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ στη Σούπερ Λιγκ 2, επικράτησε με 2-1 του Εργοτέλη και κατέκτησε την πρώτη θέση. Δεύτερη τερμάτισε η Ξάνθη που νίκησε με 1-0 τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια και θα έχει μία ακόμα ευκαιρία στο μπαράζ που θα δώσει σε λίγες μέρες με τον Παναιτωλικό για το ποια θα είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Συγκεκριμένα, στη Νεάπολη ο Εργοτέλης ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 60ό λεπτό με τον Κοκκίνη, όμως η αποβολή του Τσέλιου ήταν αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες. Ετσι, με αντεπίθεση διαρκείας, ο Ιωνικός εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Κατσιμήτρου ισοφάρισε αρχικά με τον Μουμίν στο 74ο λεπτό, ενώ στο 82ο λεπτό ο Μάναλης σημείωσε το πιο σημαντικό φετινό γκολ του Ιωνικού, σφραγίζοντας την πρώτη θέση και την άνοδο.

Στα Πηγάδια, τη λύση για την Ξάνθη την έδωσε στο 75ο λεπτό ο Εμπερτ, όταν έπειτα από φάση διαρκείας με κοντινό σουτ, νίκησε τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού. Πάντως η ομάδα της Βοιωτίας εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία, καθώς υποστήριξε ότι στο 68ο λεπτό δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Μπιανκόνι από τον Ιτσο και ενώ το ματς ήταν ακόμα στο 0-0.  

Τέλος, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, τα Χανιά επικράτησαν με 2-0 του Διαγόρα, σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τους Σουντουρά (18΄) και Μπραμπίγια (64΄).

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Ιωνικός – Εργοτέλης 2-1, Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-0, Χανιά – Διαγόρας Ρόδου 2-0.
Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ: Ιωνικός 53, Ξάνθη 51, Λεβαδειακός 50, Εργοτέλης 48, Χανιά 42, Διαγόρας 30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή