Κολύμβηση: Χρήστου και Βαζαίος στους σημερινούς τελικούς

Κολύμβηση: Χρήστου και Βαζαίος στους σημερινούς τελικούς

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρωταθλητές μας θα πάρουν μέρος σήμερα σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Πρόκειται για τους Απόστολο Χρήστου και Ανδρέα Βαζαίο.

Ο Απόστολος Χρήστου έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατέβηκε κάτω από τα 53 δευτερόλεπτα στα 100 μ. υπτ. Ο 24χρονος κολυμβητής προκρίθηκε ως πρώτος στον τελικό. Με χρόνο 52.77 τοποθέτησε στο… χρονοντούλαπο το πανελλήνιο ρεκόρ του Αρη Γρηγοριάδη (53.03), που κρατούσε από το 2009 και είχε επιτευχθεί με ολόσωμο μαγιό. Το «δελφίνι» της ελληνικής κολύμβησης έθεσε υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο στον σημερινό τελικό όπου δεν θα είναι ο κάτοχος του τίτλου Κλιμέντ Κολεσνίκοφ. Ο Ρώσος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό διότι λίγη ώρα νωρίτερα αγωνίστηκε και πρωταγωνίστησε στα 100 μ. ελευθ. Θετική ήταν η εμφάνιση του νεαρού Βαγγέλη Μακρυγιάννη που κατέλαβε την 11η θέση (54.32). «Ο Απόστολος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει δυνατότητες να κατακτήσει αύριο ένα μετάλλιο στον τελικό», δήλωσε ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας. 

Ο Ανδρέας Βαζαίος μπήκε στον τελικό των 200 μ. μεικτής ατομικής με την 8η καλύτερη επίδοση και χρόνο 1.58.62. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή