Κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο για τον Χρήστου

Κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο για τον Χρήστου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο συνεχόμενο χάλκινο μετάλλιο από Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πρόσθεσε στη συλλογή του ο Απόστολος Χρήστου. Το «δελφίνι» της ελληνικής κολύμβησης ήρθε 3ο στα 100 μ. υπτ. (52.97) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, σε μία γρήγορη κούρσα όπου και οι τέσσερις πρώτοι αθλητές είχαν χρόνους κάτω από 53΄΄. Στα 200 μ. μεικτής ατομικής ο Ανδρέας Βαζαίος ήρθε 7ος (1.58.35).  

Ο Απόστολος Χρήστου «έπεσε» στην πισίνα της «Ντούνα Αρένα» με τον τίτλο του φαβορί για ένα μετάλλιο, κάτι που έδειξε να επιβεβαιώνει από τα πρώτα μέτρα. Γρήγορα μπήκε στη θέση του «οδηγού» και στο πέρασμα των 50 μ. ήταν πρώτος με εντυπωσιακό χρόνο 25.16. Στα τελευταία 50 μέτρα η κούρσα εξελίχθηκε σε μία από τις γρηγορότερες στην ιστορία της διοργάνωσης. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρόμπερτ Αντρέι Γκίλντα από τη Ρουμανία (52,88), το ασημένιο ο Ισπανός Ολιβέιρα Γκονζάλεθ (52,90), ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου εκτός από τον Χρήστου ανέβηκε και ο Γάλλος Γιοάν Εντόι Μπουάρ. Ο 24χρονος κολυμβητής πέτυχε για δεύτερη φορά στην καριέρα του χρόνο κάτω από 53΄΄. «Η κούρσα ήταν εξαιρετικά γρήγορη και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στο σημερινό μετάλλιο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ότι βρίσκομαι με ένα μετάλλιο στο στήθος για 3ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό», τόνισε ο πρωταθλητής. 

Ο Απόστολος Χρήστου είχε αναδειχθεί τριταθλητής Ευρώπης και στη διοργάνωση του Λονδίνου (2016) και σε αυτή της Γλασκώβης (2018). Το χάλκινο μετάλλιο του 24χρονου κολυμβητή είναι το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα από τη διοργάνωση της Βουδαπέστης, ύστερα από το χρυσό της Αννας Ντουντουνάκη. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει σε διοργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου, συνολικά, 14 μετάλλια.             

Εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια των πρωταθλητών μας στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας (4χ100 μεικτή ομαδική). Οι Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κωνσταντίνος Μερετσόλιας, Αννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους σε 3.49.21, χρόνο ο οποίος είναι ο καλύτερος που έχει σημειωθεί ποτέ από ελληνική ομάδα. Κατετάγησαν 14οι. «Στη σκυτάλη θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό αλλά προτιμήσαμε να ξεκουράσουμε τον Απόστολο Χρήστου ενόψει του απογευματινού τελικού», δήλωσε ο προπονητής Ακης Οικονόμου. Τα άλλα αποτελέσματα των αθλητών μας: 50 πεταλούδα: Κριστιάν Γκολομέεβ (23.61) 18ος, Στέφανος Δημητριάδης (24.83) 57ος. 100 ύπτιο: Νόρα Δράκου (1.01.51) 22η, Ιωάννα Σαχά (1.03.78) 42η.  

Σήμερα, στους προκριματικούς των 50 μ. προσθ. θα αγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Μερετσόλιας, στα 200 μ. υπτ. θα «πέσουν» οι Απόστολος Χρήστους και Ευάγγελος Μακρυγιάννης, στα 800 μ. ελευθ., οι Δημήτρης Μάρκος Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης και Δημήτρης Νέγρης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή