Φόρμουλα 1: «Την Κυριακή θα δείτε ένα τρενάκι από αυτοκίνητα»

Φόρμουλα 1: «Την Κυριακή θα δείτε ένα τρενάκι από αυτοκίνητα»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε όλα όσα μας στέρησε πέρυσι ο κορωνοϊός ήταν και το κορυφαίο των γκραν πρι στη Φόρμουλα 1, του Μόντε Κάρλο, που φέτος επιστρέφει στο πρωτάθλημα, έστω και με τους περιορισμούς του κορωνοϊού. Στο δημοφιλέστερο των σιρκουί δοκιμάζονται αύριο το μεσημέρι οι πιλότοι και οι ομάδες τους, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον αρχίζει πια να μετράει αντίστροφα προς το απόλυτο ρεκόρ των οκτώ παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Ο Βρετανός καλπάζει με τη Μερσέντες του από νίκη σε νίκη πάλι φέτος και έχει ήδη πάρει προβάδισμα 14 βαθμών στη βαθμολογία των οδηγών από τον πιλότο της Ρεντ Μπουλ Μαξ Φερστάπεν, του οποίου η χρονιά μάλλον δεν έχει έρθει ακόμη. Παράλληλα, ο Χάμιλτον έφτασε στο προηγούμενο γκραν πρι, στη Βαρκελώνη, τις 100 πόουλ ποζίσιον, βάζοντας για πάντα το όνομά του στη λίστα των κορυφαίων του αθλήματος.

Μπορεί η φετινή σεζόν να ξεκίνησε λίγο πιο… αμφίρροπη από τις προηγούμενες, αλλά οι Μερσέντες διατηρούν και πάλι το πάνω χέρι έναντι της Ρεντ Μπουλ, έχοντας τον Βάλτερι Μπότας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, ενώ η αρχικώς πολλά υποσχόμενη φέτος Φεράρι είναι πίσω και από την απροσδόκητα καλή Μακλάρεν, στην τέταρτη θέση των κατασκευαστών. Στα δοκιμαστικά της Πέμπτης, πάντως, οι Φεράρι και Ρεντ Μπουλ εμφανίστηκαν πολύ δυνατές, με τον Σέρχιο Πέρες (Ρεντ Μπουλ) ταχύτερο το πρωί μπροστά από τους Κάρλος Σάινθ (Φεράρι) και Φερστάπεν, ενώ το απόγευμα ταχύτερες ήταν οι Φεράρι του Σαρλ Λεκλέρκ και του Σάινθ, με τρίτο τον Χάμιλτον. «Πολύ καλή για να την… πιστέψω», χαρακτήρισε την προχθεσινή απόδοση των Φεράρι ο Λεκλέρκ, που είναι ο ίδιος Μονεγάσκος. Χθες δεν έγιναν δοκιμαστικά, ενώ τα σημερινά προκριματικά αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον δεδομένης της δυσκολίας προσπέρασης στο στενό σιρκουί του Μονακό, κάτι που δίνει μεγάλο πλεονέκτημα σε όποιον εξασφαλίσει σήμερα θέση στην πρώτη δυάδα της αυριανής εκκίνησης.

Για ένα… βαρετό γκραν πρι προειδοποιεί ο Χάμιλτον, δηλώνοντας ότι όπως έχουν γίνει πλατύτερα τα μονοθέσια εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι πλέον ακόμη πιο δύσκολο να γίνει προσπέραση στο Μονακό: «Την Κυριακή θα δείτε ένα τρενάκι από αυτοκίνητα», προέβλεψε ο Βρετανός οδηγός, που πάντως έχει ήδη πάρει τρεις φορές την καρό σημαία στο Πριγκιπάτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή