Ποδόσφαιρο: Συμβιβασμός με τη μετριότητα

Ποδόσφαιρο: Συμβιβασμός με τη μετριότητα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απόψε ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, που κι αυτή επηρεάστηκε οικονομικά λόγω της πανδημίας. Ομως, τα αρνητικά πρόσημα στα βιβλία των περισσότερων ΠΑΕ δεν οφείλονται αποκλειστικά στον ιό.
Και χωρίς αυτόν η κατάσταση θα παρέμενε σχεδόν ίδια, αφού η οργάνωση των ομάδων μας παραμένει στη μεγάλη τους πλειονότητα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Κι αυτό πιστεύω πως δύσκολα θα αλλάξει, αφού είναι σίγουρο ότι η χρονιά που μας έρχεται θα είναι χειρότερη από τη φετινή.

Επομένως, πολύ δύσκολα θα βρεθούν νέοι επενδυτές για τον χώρο, ενώ κι αυτοί που μέχρι τώρα έβαζαν, όσο έβαζαν το χέρι στην τσέπη, ήδη προσπαθούν να κλείσουν τα ανοίγματά τους. Ετσι, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι φίλοι των ομάδων μας πως μεγάλα ονόματα, παικτών ή προπονητών, δεν πρόκειται να έρθουν. Ηδη, από τις πρώτες κρούσεις που γίνονται εισπράττονται πολλές αρνήσεις, κάτι που το επιβεβαιώνει.
Και είναι φυσικό, αφού πέρα από τον γαλάζιο μας ουρανό και τις ωραίες μας παραλίες, ποδοσφαιρικά τίποτα απολύτως δεν δελεάζει τους ξένους να έρθουν στη χώρα μας. Για να συμβεί αυτό, αφού η παρουσία τους σε ένα υποβαθμισμένο, και όχι μόνο, πρωτάθλημα θα ήταν ένα μείον στο βιογραφικό τους, θα έπρεπε τα λεφτά να ήταν πολλά. Κι αυτό είναι αδύνατο.

Οταν μάλιστα, μόνο μία από τις τέσσερις «Ευρωπαίες» μας θα έχει ελπίδες να παίξει στους ομίλους του Champions League, όπου μπορούν να προβληθούν και να ανεβάσουν την αξία τους, θα είναι ουτοπία να πιστέψουν οι οπαδοί τους όποιους «διαφημιστικούς ύμνους» θα γράφονται για τα περισσότερα νέα αποκτήματα από το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή