Ευρωπαϊκό Καράτε: Δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα – Οι πρωταθλητές μιλούν στο kathimerini.gr

Ευρωπαϊκό Καράτε: Δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα – Οι πρωταθλητές μιλούν στο kathimerini.gr

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν σήμερα το πρωί οι Έλληνες καρατέκα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών που διεξάγονται στην Κροατία. 

Η Έλενα Χατζηλιάδου (+68κ.) και ο Γιώργος Τζάνος (+84) θα ανεβούν στην τρίτη θέση του βάθρου στις κατηγορίες τους, ενώ η χώρα μας έχει εξασφαλίσει ακόμη δύο μετάλλια, διότι λίγες ώρες αργότερα οι Βίκυ Πανετσίδου (68κ.) και Διονύσης Ξένος (67κ.) θα αγωνιστούν σε τελικούς. 

Στον μικρό τελικό των +68κ., η Έλενα Χατζηλιάδου ήταν εκπληκτική. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της Οράνα Φορτέσα από το Κόσσοβο, και επικράτησε με 5-0. «Για εμένα ήταν μία δικαίωση. Ζορίστηκα πολύ τον τελευταίο καιρό, και δεν μας «πήγαιναν» οι αγώνες στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά σε μία αποστολή νιώθαμε όλοι ομάδα. Είμαστε μία γροθιά. Και αυτό φάνηκε και στο τατάμι. Βρήκαμε τον παλιό μας εαυτό. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Μπροστά μου έχω το προολυμπιακό στο Παρίσι όπου θα διεκδικήσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς», δήλωσε στο kathimerini.gr η Έλενα Χατζηλιάδου.  

Το δέκατο μετάλλιο της καριέρας του κατέκτησε στην Κροατία ο Γιώργος Τζάνος. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμη ένα χάλκινο ύστερα από τη νίκη του επί του πολωνού αντίπαλού του με 1-0. «Από το 2008 έως το 2016, κάθε χρόνο είμαι μέσα στα μετάλλια. Ύστερα από τέσσερα χρόνια θα ανεβώ και πάλι σε βάθρο. Αυτό το μετάλλιο έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα γιατί όλα αυτά τα χρόνια έδωσα μεγάλο αγώνα να βοηθήσω το άθλημά μου και τα παιδιά για ένα καλύτερο αύριο. Είμαι πολύ συγκινημένος διότι πριν από ένα χρόνο έπαθα ολική ρήξη χιαστού. Κατάφερα να επανέλθω και να κατακτήσω μετάλλιο.

Σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψω στο Παρίσι και θα διεκδικήσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», μας είπε ο Γιώργος Τζάνος.  

Η σημερινή ημέρα θα ολοκληρωθεί για τα ελληνικά χρώματα με τις προσπάθειες δύο αθλητών μας να ανεβούν στο υψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου.

Ο Διονύσης Ξένος θα προσπαθήσει να νικήσει τον Ευγένι Πλακούτιν (Ρωσία) στα 67κ. Στον τελικό των 68κ. έχει προκριθεί η Βίκυ Πανετσίδου. Αντίπαλός της για το χρυσό είναι η Ιρίνα Ζαρέτσκα από το Αζερμπαϊτζάν. Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει ο Στέφανος Ξένος (60κ.).      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή