Καράτε: Χάλκινο μετάλλιο ο Στέφανος Ξένος στο ευρωπαϊκό

Καράτε: Χάλκινο μετάλλιο ο Στέφανος Ξένος στο ευρωπαϊκό

«Το αφιερώνω στην υπέροχη οικογένειά μου», δήλωσε στο kathimerini.gr

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Στέφανος Χρήστος Ξένος στην κατηγορία των 60 κιλών, στη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πόρετς της Κροατίας.

Είναι το πρώτο μετάλλιο του Έλληνα καρατέκα στην ηλικιακή κατηγορία των ανδρών. Λίγο αργότερα, ο αδελφός του Διονύσης Ξένος θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στα 67 κ.

Αυτή η διάκριση ήρθε να προστεθεί στo ασημένιο της Βίκης Πανετσίδου και στα δύο χάλκινα που κατέκτησαν πριν από λίγες ώρες η Έλενα Χατζηλιάδου (+68 κ.) και ο Γιώργος Τζάνος (+84 κ.).  

Στον μικρό τελικό των 60 κ., ο Στέφανος Χρήστος Ξένος αγωνίστηκε απέναντι στον Γερμανό Χας Φλοριάν. Ύστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση υπερίσχυσε με 3-1, και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

«Αυτό το μετάλλιο είναι το πρώτο μου στην κατηγορία των ανδρών. Έχω διακρίσεις στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες αλλά αυτό το μετάλλιο μού δείχνει ότι δουλεύω καλά και ότι οι κόποι ανταμείβονται. Θα ήθελα να το αφιερώσω στην απίστευτη αποστολή που ταξίδεψε στην Κροατία και είμαστε μία δυνατή ομάδα. Επίσης, το αφιερώνω στην υπέροχη οικογένειά μου. Για αυτή γίνονται όλα», δήλωσε ο τριταθλητής Ευρώπης στο kathimerini.gr. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή