Χάλκινο ο Γκολομέεφ στα 50 μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό

Χάλκινο ο Γκολομέεφ στα 50 μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50 μέτρα ελεύθερο την Κυριακή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που ολοκληρώνεται στην Ουγγαρία.

Ο πρωταθλητής της ελληνικής κλασικής κολύμβησης κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό, με επίδοση 21.73, και προσέθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στην συλλογή του σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου. Ήρθα στη Βουδαπέστη με αυτό τον στόχο. Αφιερώνω το μετάλλιο στην γυναίκα μου και σε όλους εκείνους που βρίσκονται ανελλιπώς στο πλευρό μου. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον μεγάλο στόχο που έχω θέσει μέσα στη χρονιά, την διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο», τόνισε ο κολυμβητής μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προπονητή Άκη Οικονόμου: «Νιώθω ευτυχισμένος για το επίτευγμα του Κριστιάν. Τα αισθήματά μου είναι έντονα για αυτό το παιδί. Ήρθαμε με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ανεξαρτήτως χρώματος. Βασική προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει το Τόκιο», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Το χάλκινο αυτό μετάλλιο ήταν το 23ο συνολικά μετάλλιο της Ελλάδας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση (έχει κατακτήσει 4 χρυσά, 4 αργυρά και 15 χάλκινα) και το τρίτο στην Βουδαπέστη μετά το χρυσό της Άννας Ντουντουνάκη στα 100 πεταλούδα και το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100 ύπτιο.

Παράλληλα, εντυπωσιακή ήταν η Ντουντουνάκη και στα 50 μέτρα πεταλούδα. Η πρωταγωνίστρια της ελληνικής αποστολής κατέλαβε την 4η θέση με πανελλήνιο ρεκόρ (25.63) ενώ έχασε το μετάλλιο μόλις για 5 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή