Παναθηναϊκός: Προφορική συμφωνία με Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Προφορική συμφωνία με Γιοβάνοβιτς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, καθώς με τον Σέρβο τεχνικό και πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, επήλθε προφορική συμφωνία.

Ο 59χρονος προπονητης βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, είχε τις τελικές συζητήσεις με τους «πράσινους» και ίσως και τη Δευτέρα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συνεργασία αφού πρώτα διευθετηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τους συνεργάτες του.

Ο κ. Γιοβάνοβιτς, που είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Νίκη Βόλου, τον Ηρακλή και την Παναχαϊκή, ενώ εν συνεχεία στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ κατέκτησε συνολικά εννέα τίτλους (τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ).

Το 2009 οδήγησε τον κυπριακό σύλλογο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του ενώ το 2011-12 ο ΑΠΟΕΛ έφτασε έως την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολούθησαν η Αλ Νασρ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) με την οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ των αραβικών χωρών το 2014 και ακόμα δύο τίτλους (Λιγκ Καπ και Πρέζιντεντ Καπ). Αποχώρησε το 2016 και επαναπροσλήφθηκε τον Γενάρη του 2018 αντικαθιστώντας τον Ιταλό Τσέζαρε Πραντέλι.

Εν συνεχεία ανέλαβε τον πάγκο της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ωστόσο η αναβολή των αγώνων των εθνικών ομάδων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έφερε την άμεση λύση της συνεργασίας του τον Απρίλιο του 2020, χωρίς να έχει κοουτσάρει κάποιο ματς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή