Μπάσκετ: Η Εθνική προς το Τόκιο

Μπάσκετ: Η Εθνική προς το Τόκιο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία του Ρικ Πιτίνο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και χθες στο Λαύριο για τους δύο ημιτελικούς της Basket League «πάτησε» ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά (30/6-4/7). 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει σήμερα στα γραφεία της ΕΟΚ συνάντηση με τους συνεργάτες του Θανάση Σκουρτόπουλο, Ηλία Παπαθεοδώρου και Σωτήρη Μανωλόπουλο,  όπου σε πρώτο πλάνο θα τεθεί το θέμα του Βασίλη Σπανούλη για τον οποίο κοινή είναι η επιθυμία να βρεθεί στην αποστολή.  

Ο 38χρονος άσος με νέες του δηλώσεις, χθες, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται κοντά στο να δώσει θετική απάντηση στο κάλεσμα του Πιτίνο, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την κουβέντα που θα έχουν οι δυο τους μέσα στην εβδομάδα. 

Ο Αμερικανός κόουτς έχει ξεκαθαρίσει πως η βάση της Εθνικής θα είναι ίδια με αυτή των περασμένων ετών –άλλωστε οι επιλογές δεν είναι πολλές– ωστόσο σίγουρα αναμένονται και κάποιες διαφοροποιήσεις στη λίστα των 24 παικτών που θα δηλωθούν στη FIBA. Παράλληλα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα προετοιμασίας που ενδέχεται να μετατεθεί η έναρξή του, με ορόσημο το Τουρνουά Ακρόπολις (18-19-20/6) στο ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή της Σερβίας, του Πουέρτο Ρίκο και του Μεξικού. 

Χθες, το Λαύριο μείωσε σε 2-1 τη σειρά των ημιτελικών, επικρατώντας του Προμηθέα στην παράταση με 85-79 (κ.δ. 70-70). 

Το ματς σε όλη του τη διάρκεια ήταν συναρπαστικό, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με πάθος και στα δύο μέρη του παρκέ και να είναι κοντά στο σκορ.

Ο Προμηθέας κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να ξεφύγει με +8 (58-66) με τρίποντα των Φορντ και Γιαννόπουλου, όμως οι απαντήσεις των γηπεδούχων με τους Σάβατζ, Κάρτερ και Ντέιβις ήταν άμεσες. Σε συνδυασμό με δύο λάθη του Αγραβάνη, οι αντίπαλοι βρέθηκαν ισόπαλοι 70-70, και έμειναν εκεί οδηγούμενοι στην παράταση καθώς για 3΄14΄΄ δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Στον έξτρα χρόνο δύο εκπληκτικά τρίποντα του Κόζι, (το τελευταίο στο 1΄04΄΄ που έκανε το σκορ 83-79)  ήταν αυτά που έδωσαν στο Λαύριο το ροζ φύλλο του αγώνα.

Μουράτος με 16 πόντους και Ντέιβις με 15 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για τους Πατρινούς ο Τζ. Γκραντ πέτυχε 20. 

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 43-44, 57-59, 70-70, 85-79 (παρ.).

«Πράσινος» ο τίτλος

Μπάσκετ: Η Εθνική προς το Τόκιο-1
Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στο ψηλότερο σκαλί της Α1, επικρατώντας χθες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 74-66 (φωτ. INTIMENEWS).

Πρωταθλήτρια Ελλάδας της σεζον 2020-21 στέφθηκε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, επικρατώντας του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ με 74-66, στον τρίτο και τελευταίο τελικό της Α1. Οι «πράσινες» κατέκτησαν το τίτλο (πέμπτο στην ιστορία τους) ύστερα από οκτώ χρόνια, θέτοντας τέρμα στην «ερυθρόλευκη» κυριαρχία των τελευταίων πέντε ετών. 

Οι παίκτριες της Σοφίας Καπογιάννη έχοντας κορυφαίες τις Ριντ (24 π. – 14 ρ.) και Λύμουρα (16 π.), και με όπλο την καλή άμυνα ζώνης, κατάφεραν να πάρουν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου μια διαφορά 9 πόντων (28-19). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, το ματς όδευε για αρκετή ώρα με συνεχείς ισοπαλίες, ώσπου στο τελευταίο δεκάλεπτο, με εννέα πόντους της Λύμουρα και άκρως καθοριστική τη Μόργκαν (καλάθι και φάουλ), οι νικήτριες πήραν την διαφορά ασφαλείας (58-70 στο 38΄) και το ματς. Σταμολάμπρου με 26 πόντους και Φοντέιν με 18 ήταν οι κορυφαίες για τον Ολυμπιακό.  

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-32, 47-51, 66-74.

Περίπου 1.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν και αποθέωσαν τις πρωταθλήτριες στο κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου, ενώ η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να τις ανταμείψει με έξτρα πριμ. Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού συνεχάρησαν ΚΑΕ και ΠΑΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή