Ο κορωνοϊός δοκιμάζει τις αντοχές Ιαπωνίας και ΔΟΕ

Ο κορωνοϊός δοκιμάζει τις αντοχές Ιαπωνίας και ΔΟΕ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δήλωση του αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν ακόμα και εάν βρίσκεται ολόκληρη η Ιαπωνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «άναψε φωτιές» στους κατοίκους της διοργανώτριας χώρας. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και ακόμα και Ιάπωνες επιχειρηματίες που σχετίζονται με τους Αγώνες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. 

Το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωράει με αργό ρυθμό στη «Χώρα των Χρυσανθέμων» και μόνο το 2% των κατοίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο. Προκειμένου να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς οι εμβολιασμοί, οι Αρχές της Ιαπωνίας άνοιξαν κέντρα μαζικού εμβολιασμού και φιλοδοξούν μέχρι τα τέλη του Ιουλίου να έχουν εμβολιαστεί πλήρως όλοι οι άνω των 65 ετών κάτοικοι της χώρας. Αξιωματούχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε ότι η ΔΟΕ είναι πρόθυμη να προσφέρει δωρεάν 20.000 εμβόλια σε εργαζομένους στην Επιτροπή των Αγώνων ή σε αθλητές.  

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει πλέον των 700.000 θετικών περιστατικών COVID-19, ενώ πάνω από 12.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται δέκα περιοχές της χώρας, ενώ τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με ανθρώπους που έχουν προσβληθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή