Παναθηναϊκός: Εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εποχή Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε από χθες στον Παναθηναϊκό. Ο 58χρονος Σέρβος είναι πλέον ο νέος προπονητής του «Tριφυλλιού», καθώς από το βράδυ της Κυριακής έδωσε τα χέρια με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο. Ηδη επισκέφθηκε τις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί, αλλά και το γήπεδο της Λεωφόρου και πλέον ξεκίνησε τον σχεδιασμό του δικού του Παναθηναϊκού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ετήσιες απολαβές του θα φτάνουν τις 900.000 ευρώ, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Πρέντραγκ Ερακ, που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον Ηρακλή και στον Απόλλωνα. Αλλωστε, μέσω του Ηρακλή μας συστήθηκε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όταν το 1989 φόρεσε τη φανέλα του «Γηραιού», ενώ στη χώρα μας πραγματοποίησε και τα πρώτα βήματα στην προπονητική και συγκεκριμένα στους πάγκους της Νίκης Βόλου, του Ηρακλή και της Παναχαϊκής.

Η… έκρηξη όμως έγινε στην Κύπρο, καθώς ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ κατέκτησε συνολικά εννέα τρόπαια σε δύο θητείες, ενώ το 2009 οδήγησε τον κυπριακό σύλλογο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Επίσης, στο δεύτερο πέρασμα του «στρατηγού» από τον πάγκο του, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε ώς τα προημιτελικά της διοργάνωσης, βγαίνοντας πρώτος στον όμιλό του και αποκλείοντας στους «16» τη Λυών για να σταματήσει η πορεία του στους «8» από τη Ρεάλ.

Από την Κύπρο ο Γιοβάνοβιτς στη συνέχεια πήγε στην Αλ Νασρ με την οποία κατέκτησε το 2014 το Τσάμπιονς Λιγκ των αραβικών χωρών. Αποχώρησε το 2016 και επαναπροσλήφθηκε τον Ιανουάριο του 2018 αντικαθιστώντας τον Τσέζαρε Πραντέλι.

Στα θετικά του Σέρβου τεχνικού, το γεγονός ότι γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, στα αρνητικά το γεγονός ότι από τον Απρίλιο του 2020 είναι χωρίς ομάδα, καθώς αν και είχε συμφωνήσει με την εθνική ομάδα των ΗΑΕ, αποχώρησε πριν κοουτσάρει σε κάποιο παιχνίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή