Γιουρόπα Λιγκ: Μια κλασική μονομαχία Δαυίδ με Γολιάθ…

Γιουρόπα Λιγκ: Μια κλασική μονομαχία Δαυίδ με Γολιάθ…

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν οι Μπιτλς έγραφαν το «Yellow Submarine» τον Μάιο του 1966, δεν φαντάζονταν ότι 55 ολόκληρα χρόνια μετά το τραγούδι τους θα έπαιζε… κεντρικό ρόλο σε τελικό ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, σε μια κλασική μονομαχία Δαυίδ εναντίον Γολιάθ.

Ο Δαυίδ είναι η Βιγιαρεάλ και ο Γολιάθ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ζευγάρι του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ του 2021 απόψε, και όσοι θεωρούν δεδομένο το αποτέλεσμα, πρέπει να θυμούνται ότι το ποδόσφαιρο βρίσκει πάντα διαφορετικούς τρόπους να μας καταπλήξει.

Με συνταγή… Σεβίλλης, χάρη στον πολυνίκη προπονητή του θεσμού Ουνάι Εμερι, η Βιγιαρεάλ έφτασε στον αποψινό τελικό (10 μ.μ.) χωρίς ούτε μία ήττα σε 14 αγώνες, ξεπερνώντας αντιπάλους όπως η Αρσεναλ, η Ζάλτσμπουργκ και η Ντινάμο Κιέβου. Η σφριγηλή της άμυνα τα κατάφερε έτσι ώστε η ομάδα από την περιοχή της Βαλένθια να μη δεχθεί ούτε ένα τέρμα σε οκτώ από τα 14 ευρωπαϊκά της ματς φέτος.

Ωστόσο, απέναντί της θα βρει μια πανίσχυρη πλέον Γιουνάιτεντ που διψά για τίτλους και έπεισε με τη δεύτερη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος ότι πλέον έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στον εγχώριο θρόνο της σχετικά σύντομα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φίλοι της Λίβερπουλ, που η πόλη τους συνδέθηκε για πάντα με τους Μπιτλς θα υποστηρίζουν απόψε, στον τελικό του σταδίου Μιέισκι του Γκντανσκ στην Πολωνία, τη Βιγιαρεάλ, και όχι μόνο επειδή η ισπανική ομάδα αντιμετωπίζει τη μισητή Γιουνάιτεντ, αλλά και διότι η πρωτάρα σε ευρωπαϊκούς τελικούς Βιγιαρεάλ φέρει το προσωνύμιο «Κίτρινο Υποβρύχιο», από το κομμάτι των Μπιτλς: αυτό αποδίδεται αφενός στο κίτρινο χρώμα της ομάδας, αφετέρου στο ότι έχει συνηθίσει να κινείται στην αφάνεια, δηλαδή κατώτερα από τις δημοφιλέστερες ομάδες της Ισπανίας.

Από την άλλη, φανατικά υπέρ της Γιουνάιτεντ θα είναι απόψε οι οπαδοί της… Μονακό, αφού νίκη της αγγλικής ομάδας θα σημάνει και αυτόματη πρόκριση των Μονεγάσκων στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, αντί των πλέι οφ όπου προς το παρόν βρίσκονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή